У зв'язку з мобілізацією у Дніпрі не вистачає водіїв громадського транспорту

У зв'язку з мобілізацією у Дніпрі не вистачає водіїв громадського транспорту -

У зв'язку з мобілізацією у Дніпрі не вистачає водіїв громадського транспорту - фото: suspilne.media

Транспорт та інфраструктура
25 травня 17:45

У Дніпрі катастрофічно не вистачає водіїв громадського транспорту та технічного персоналу транспортних підприємств. Також скоро нікому буде вивозити сміття, адже склався суттєвий дефіцит водіїв сміттєвозів.

Як повідомляє "Наше місто", справа у тім, що велика кількість співробітників підприємств, що обслуговують наше місто, мобілізована на фронт. Це створює дефіцит кадрів та спричинило напружений графік роботи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Автобуси

Щодня на дороги Дніпра виходять близько 700 автобусів. Вони працюють у напруженому графіку через дефіцит водіїв, адже комунальними підприємствами Дніпра прокотилася мобілізація. Проблеми з рухом автобусів виникають не тільки через відсутність необхідної кількості водіїв, але й через нестачу технічного персоналу, який обслуговує ці автобуси. 

- Станом на зараз укомплектованість технічних підрозділів автопідприємств в середньому складає 40%, тому що технічні спеціалісти з обслуговування колісних та інших транспортних засобів – це одна з найзатребуваніших спеціальностей, якої потребують наші Збройні сили, – пояснює Іван Васючков, заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради. 

Станом на зараз середній вік працюючих на лінії водіїв автобусів та технічного персоналу складає 60-65 років, тобто працюють люди вже пенсійного та непризовного віку. 

- На міських маршрутах у нашому АТП не вистачає понад 60 водіїв. Це зараз проблема будь-якого АТП у Дніпрі, – каже Андрій Русавський.

Електротранспорт

З початку війни до лав ЗСУ було долучено 120 працівників КП «Дніпровський електротранспорт». Більшість з них – працівники робочих професій: водії, слюсарі, майстри. Загальна кількість водіїв електротранспорту у Дніпрі  зменшилась на 42 особи. Саме тому з початку повномасштабного вторгнення було стрімке зниження випуску рухомого складу на маршрути.

Якщо станом на 22.02.2022 у Дніпрі щодня працював 121 тролейбус та 139 трамвайних вагонів, то станом на зараз – 100 тролейбусів та 113 трамваїв. .

Зменшення складає -21 тролейбус та -25 трамвайних вагонів (-15 моторних). Але навіть із зниженим планом виникають складнощі через можливі лікарняні та відпустки у водіїв, наприклад, станом на 03.05 через відсутність водіїв фактичний загальний випуск зменшився на 5 одиниць, – розповідає Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради.
Через складні обставини у КП “Дніпровський електротранспорт” є проблеми і з набором нових кадрів.

Він додав, що з початку повномасштабного вторгнення зменшена кількість слюсарів та майстрів спеціалізованих вагоноремонтних майстерень, енергогосподарства, служби колії, технічних цехів депо. Таким чином ускладнено технічно логічні процеси обслуговування інфраструктури (контактні мережі, тягові підстанції, трамвайні колії) та рухомого складу.

Сміттєвози

Мобілізація не оминула і  КП “Екологія Д”, з якого на передову мобілізували майже 50 відсотків водіїв високої кваліфікації, а саме такі працюють на великогабаритних сміттєвозах. У КП кажуть, щомісяця підприємство проводжає на фронт 2-3 співробітники. Зараз тут не вистачає 25 % водіїв.

Підприємству дуже важко знайти водіїв достатньої кваліфікації, адже всі сміттєвози великогабаритні, більше 20 тонн.  На таких дуже складно заїжджати на заставлені транспортом прибудинкові території та рухатися вузькими вулицями приватного сектору. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах