Отримай відповідь: чи дозволений в Україні дрифт на дорогах

Отримай відповідь: чи дозволений в Україні дрифт на дорогах -

Отримай відповідь: чи дозволений в Україні дрифт на дорогах - фото: ta4anu.com.ua

Транспорт та інфраструктура
11 сiчня 12:59

Після значних снігопадів в Україні активізувалися так звані "дрифтери" - водії, які розганяють свої автомобілі і вдаються до так званого "контрольованого заносу".

В ГУНП України в Запорізькій області нагадали всім любителям екстремальної їзди, що дрифт - це техніка проходження поворотів і різновид екстремального автоспорту. Ним громадяни можуть займатися лише на спеціально відведених майданчиках.

У разі виявлення правопорушень поліцейські складають адміністративні матеріали, як і було в усіх випадках. Зазвичай це наслідок невиконання вимог дорожніх знаків, дорожньої розмітки, розташування транспортного засобу на проїзній частині та порушення правил користування попереджувальними сигналами при зміні напрямку руху.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також нещодавно стало відомо, що Україні може з'явитися заборона на дрифт для водіїв.

- Порушення водієм Правил дорожнього руху, що виражається у навмисному керованому занесенні автомобіля (дрифтуванні), - тягне за собою накладення штрафу в розмірі п'ятисот неоподатковуваних
мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, - тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року, - йдеться у проекті закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за навмисне кероване занесення транспортного засобу.

Зазначимо, що під навмисним керованим занесенням розуміється умисне виконання маневрів водія, що призводять до занесення осі транспортного засобу під час швидкісного повороту.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах