У Дніпрі планують будувати два нові житлові масиви

У Дніпрі планують будувати два нові житлові масиви -

У Дніпрі планують будувати два нові житлові масиви - фото: gorod.dp.ua

Транспорт та інфраструктура
08 квiтня 2023 11:31

У Дніпрі відбулася архітектурно-містобудівна рада, на якій розглянули проекти переспективної забудови міста.

Продовження житлового масиву Ломовський

У Дніпрі розробили та представили масштабний проект – містобудівний розрахунок житлового комплексу на вулиці Широкій, 1. Він стане своєрідним продовженням житлового масиву Ломовський, повідомляє "Міський сайт". На 19,4 гектарах пропонується звести дев'ять кварталів, кожен із яких складається з житлових будівель складної форми. Їхня максимальна поверховість – 12 поверхів з висотою до 44 метрів.

Комплекс планують збудувати на території, яка давно розглядається як перспективна для житлової забудови. Вона розташована на захід від масиву Ломовський, ділянка забудови складної форми примикає до Ломівського озера та пляжу біля нього.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як пояснила головний архітектор проекту Анастасія Палій, у будинках заплановано 2800 одно-двокімнатних квартир, які розраховані на 5267 мешканців. Загальна житлова площа комплексу – 140 000 квадратних метрів. На перших поверхах житлових будинків будуть розміщені торгові, офісні, спортивно-оздоровчі приміщення загальною площею 20 тисяч квадратних метрів, а також апарт-готель.

До рекреаційної зони примикатимуть житлові будинки пониженої висотності, до 7-9 поверхів, з підвищенням поверховості вглиб забудови. Для потреб мешканців передбачені підземні та наземні паркінги на 1929 машино-місць, а також тимчасові паркувальні місця вздовж доріг усередині комплексу.

У структурі цього мікрорайону передбачено два нові дитсадки. Є резерв приміщень для відкриття супермаркету та мережі продуктових магазинів. Передбачені різні зони для відпочинку та розваг, занять спортом. Окремо розроблені схеми велодоріжок та доріжок для занять бігом.

Повністю облагороджена та впорядкована буде і рекреаційна зона. Заплановано будівництво двох пішохідних мостів – через Ломівське озеро та водовідвідний канал.

Комплекс будуватимуть у десять черг. Реалізація проекту розрахована терміном 5-8 років. Територія комплексу буде відкрита для всіх містян.

Новий комплекс на Паторжинського

Архітектори представили ще одну роботу – містобудівний розрахунок будівництва житлового будинку із вбудованими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом на вулиці Паторжинського, 18/20.

За вказаною адресою на ділянці 0,26 га планують звести житловий будинок, в якому проектується 75 однокімнатних квартир та 78 місць паркінгу. Перший поверх комплексу планують під торговельні та офісні приміщення. Будинок проектується двосекційним, заввишки до 20 метрів. З огляду на те, що будівлю хочуть розмістити на схилі з перепадом висоти близько 5 метрів, перша секція проектується на 5-6 поверхів. На її покрівлі, що експлуатується, хочуть розмістити необхідні за нормативами майданчики та елементи дворової території. Другу секцію бачать заввишки сім поверхів.

Перед початком будівництва потрібно виконати великий обсяг робіт з реконструкції мереж, а також знести дві старі будівлі на ділянці забудови. До комерційної частини будівлі будуть окремі входи, а у центрі – вхідна група до житлової частини. Паркінг проектується у стилобатній частині.

Новий житловий масив зв'яже Перемогу та Сокіл

Але наймасштабнішим стало третє питання. Архітектор Михайло Аліпов проанонсував майбутню презентацію комплексної роботи зі створення нового житлового масиву між Перемогою та Соколом.

Новий масив включає і незавершений житловий комплекс "Нова Перемога", який височіє на бульварі Слави. Інвестори сподіваються його завершити, продовжити будівництво від Перемоги до Сокола та повністю перетворити навколишні квартали. Подробиці пообіцяли розповісти на наступній містобудівній раді.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах