Що у Дніпрі хочуть побудувати замість Баскет-арени

У Дніпрі замість Баскет-арени побудують єврейську клініку -

У Дніпрі замість Баскет-арени побудують єврейську клініку - фото: youtube.com/c/BeautifulDnepr

Транспорт та інфраструктура
25 жовтня 2022 14:02

У Дніпрі відбулася чергова архітектурно-містобудівна рада, на якій розглянули декілька проектів. Один із них стосувався довгобуду на Набережній Перемоги.

У 2015-му році у Дніпрі мав проходити Чемпіонат Європи з баскетболу. Для цього в районі Набережної Перемоги, 10 (навпроти інституту фізкультури та поруч з Палацом молоді та юнацтва) почали будувати Баскет-арену, пише "Міський сайт". Ці плани не вдалося втілити через початок війни у 2014-му році. Збудували лише основу майбутнього спортивного палацу. Зараз недобудова обнесена парканом.

Власники земельної ділянки тепер хочуть збудувати на цьому місці Єврейську клініку Дніпра. Архітектори презентували на містобудівній раді передпроектні пропозиції розробки Детального плану території. Він включає не тільки ділянку баскетбольної недобудови, а ще й прилеглу територію загальною площею 19 гектарів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Передпроектна пропозиція будівництва Єврейської клініки -Передпроектна пропозиція будівництва Єврейської клініки - фото: gorod.dp.ua

На ділянці, де починали будувати баскетбольну арену, інвестори власним коштом пропонують створити сучасну Єврейську клініку. Вона включатиме стаціонарний корпус, зону обслуговування доставки пацієнтів, готель, паркування та зону торгівлі. Навколо клініки пропонується велика зона озеленення.

Для зручності проїзду до клініки та розташованих за нею установ (включаючи Палац молоді, перспективні зону рекреації, спортивно-розважальний комплекс для молоді, вертолітний майданчик міського значення та інше), нинішній проїзд від Набережної Перемоги до берега річки пропонується перетворити на повноцінну вулицю – з пішохідною зоною та велодоріжкою. Більш конкретні пропозиції пообіцяли винести на містобудівну раду на наступних стадіях роботи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах