Чи зупинятиметься в Дніпрі електротранспорт під час тривоги

Чи у Дніпрі зупинятиметься електротранспорт під час тривоги

Чи у Дніпрі зупинятиметься електротранспорт під час тривоги - фото: det-dnipro.dp.ua

Транспорт та інфраструктура
03 серпня 2022 16:05

Учора, 2 серпня, у Дніпрі зупинилися трамваї та тролейбуси під час повітряної тривоги. Люди були обурені, адже це було раптово. Стало відомо, чи зупинятиметься і надалі транспорт у Дніпрі.

Як повідомили у Департаменті транспорту ДМР, наразі сподіваються, що це була одноразова "акція". Через зупинку електротранспорту розклад учора був неактуальним.

Заступник директора з експлуатації та перевезень КП "Дніпроелектротранспорт" Володимир Сусленков повідомив, що вчора було отримано оперативну інформацію, що Росія готує ракетні удари по деяких обласних центрах України, серед яких і Дніпро. Оскільки електротранспорт більш уразливий, тому що підключений до електромережі, вирішили під час тривоги прибрати трамваї та тролейбуси з мостів та віадуків, а також зупинити рух на спусках та підйомах, пише "Наше місто".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водії зупинилися на зупинках, пояснили всі пасажирам та попросили пройти в укриття. Після того, як стало відомо, куди полетіли ракети, рух електротранспорту відновили.

За словами Сусленкова, трамваї та тролейбуси зупиняли і раніше, коли була оперативна інформація по Дніпру. Просто раніше це не випадало на годину пік, як учора.

Чи планують знову зупиняти електротранспорт під час повітряної тривоги – залежатиме від ситуації. Якщо знову дадуть інформацію, що ракети летять на Дніпро, рух зупинять.

Залишатися пасажирам у салоні або виходити – особиста справа людини.

Гроші за проїзд у разі зупинки електротранспорту через повітряну тривогу не повертатимуться, оскільки це не передбачено законодавством. Але пасажир може скористатися своїм квитком, коли транспорт відновить рух.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах