У Дніпрі розглянули питання перенесення автостанції "Новий центр"

У Дніпрі  розглянули питання перенесення автостанції "Новий центр" -

У Дніпрі розглянули питання перенесення автостанції "Новий центр" - фото: alef-estate.com

Транспорт та інфраструктура
21 травня 2022 10:07

У Дніпрі вперше з початку повномасштабної війни провели архітектурно-містобудівну раду. На ній було розглянуто кілька цікавих проектів. Серед них був винос автостанції біля ТРЦ "Мост-Сіті".

На міськраді обговорили зміни, які стосуватимуться кварталу, обмеженого вулицями Коцюбинського, Липинського, Харківської та Глінки. Для нього розробили новий Детальний план території (ДПТ), повідомляє "Міський сайт". Детальним планом передбачається винесення автостанції "Новий центр" – на її місці планують створити зелену зону з благоустроєм.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також зелена зона буде облаштована вздовж вулиці Липинського. Загалом нове озеленення кварталу займе 300 кадратних метрів. На цій території буде створено всі необхідні майданчики – спортивний, дитячий та інші.

– Квартал вже досить щільно забудований. Нові рішення вздовж вулиці Харківської дозволять завершити архітектурну композицію кварталу. Після винесення автостанції (на яку отримано згоду міської влади) жителі кварталу отримають упорядковану зелену територію, – представляючи ДПТ, зазначив архітектор Юрій Єрошек.

Раніше повідомлялося, що автостанцію "Новий центр" можуть перенести через будівництво нового багатофункціонального комплексу та проведення озеленення на її місці. Раніше з автостанції "Новий центр" вирушали міжміські автобуси, а зараз міські маршрутки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах