Вирізали двері, щоб упіймати: на Дніпропетровщині затримали помічника окупантів у Бучі

На Дніпропетровщині затримали помічника окупантів у Бучі

На Дніпропетровщині затримали помічника окупантів у Бучі - фото: t.me/UA_National_Police

Події
14 квiтня 2022 12:19

62-річний житель Кривого Рогу допомагав окупантам знущатися з людей у сумнозвісній Бучі та здавав позиції українських військових. Копи затримали його та вже оголосили йому про підозру у державній зраді.

Як повідомили у прес-службі Національної поліції України, у лютому 2022 року криворожанин приїхав до міста Буча, яке знаходиться у Київській області, до своїх родичів. Там він перейшов на бік російських окупантів. Так, разом із "орками" чоловік патрулював вулиці, бив місцевих жителів та психологічно тиснув на них (залякував зброєю та погрожував, що вб'є). Ще криворожанин здавав позиції українських військових. При цьому тих бучанців, які були на боці ЗСУ та не погоджувалися співпрацювати з окупантами, він катував.

Після звільнення Київщини від окупантів чоловік переховувався на Дніпропетровщині. Копи дізналися про це. Вирізавши двері у житло криворожанина, вони затримали його та провели обшук у приміщенні, під час якого знайшли речові докази співпраці з ворогами.

Наразі правоохоронці вже оголосили чоловікові про підозру у скоєнні державної зради. За фактом його співпраці з росіянами під час окупації Київщини копи також відкрили кримінальні провадження за статтями за колабораційну діяльність та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади. Криворожанину загрожує довічне ув'язнення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах