В Україні запрацювала гаряча лінія для родичів загиблих, зниклих та полонених військовослужбовців

В Україні запрацювала гаряча лінія для родичів загиблих, зниклих та полонених військовослужбовців

В Україні запрацювала гаряча лінія для родичів загиблих, зниклих та полонених військовослужбовців - фото: freepik.com

Події
02 червня 2022 10:36

В Україні створили гарячу лінію для рідних військовослужбовців, які загинули, потрапили в полон або вважаються зниклими безвісти.

Як повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України, лінія запрацювала з 12:00 1 червня. Одночасно дзвінки можуть приймати 10 операторів.

За номером телефону люди можуть повідомити інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу та роз'яснення про права, які мають рідні військовополонених, загиблих воїнів та тих, що зникли безвісти. 

Дзвінки приймаються за номером +38-089-420-18-66.

В Україні запрацювала гаряча лінія для родичів загиблих, зниклих та полонених військовослужбовців -В Україні запрацювала гаряча лінія для родичів загиблих, зниклих та полонених військовослужбовців - фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Нагадаємо, що також в Україні є гаряча лінія "Повернися живим з України", куди дзвонять рідні російських солдатів, які їх шукають: +38-089-420-18-60, +38-089-420-18-61, +38 -089-420-18-62. Туди надійшло вже понад 12 тисяч дзвінків.

Також є "гаряча лінія" для родичів зниклих безвісти та загиблих через війну людей. Оператори надають необхідну інформацію про розшук рідних чи близьких, а також проконсультують тих, хто повідомить про місце захоронення. 

Карту бойових дій в Україні від європейських експертів війни, за даними 2 червня, можна подивитисятут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах