В Україні скасують ЗНО-2022: як відбуватиметься вступ у вузи

В Україні скасують ЗНО-2022

В Україні скасують ЗНО-2022 - фото: mind.ua

Події
11 березня 2022 13:23

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів у поточному 2022 році скасовується. Відомо, яким чином молоді люди надходитимуть до академій та університетів.

Як повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону міністр освіти та науки України Сергій Шкарлетт, більшість батьків висловлюється за скасування ЗНО та іспитів цього року через війну. Відповідний законопроект уже подано до ВР і має бути ухвалено найближчим часом, передає Прямий.

Потрібно сказати, що зарахування до вузів України нових студентів все-таки відбуватиметься, хоч і в дещо іншому форматі.

- Спробуємо це зробити у 2022 році без стресу для дитини, – зазначив чиновник.

Як відбуватиметься вступ до українських вузів у 2022 році?

За словами Сергія Шкарлетта, жодних іспитів в університетах не проводитиметься для запобігання будь-яким проявам корупції. Надходження відбудеться за певною електронною системою, яка схожа на ЗНО, але не потребує участі дитини. З її допомогою процес вступу випускників шкіл до вузів у 2022 році буде "прозорим". Останнє пов'язано з тим фактом, що комп'ютер (на відміну від людей) не здатний брати участь у будь-яких корупційних схемах.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах