В Україні можуть скасувати безкоштовне розмитнення авто

В Україні можуть скасувати безкоштовне розмитнення авто

В Україні можуть скасувати безкоштовне розмитнення авто - фото freepik.com

Події
27 квiтня 2022 11:29

В Україні можуть повернути платне розмитнення автомобілів, які ввозять для особистого користування. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді, але поки що не ухвалили.

Відповідно до інформації із законопроекту №7311. внаслідок звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ за перший тиждень до бюджету не надійшло 350 мільйонів гривень. Наразі щодня сума пільг становить понад 100 мільйонів гривень. При цьому є непоодинокі випадки ввезення машин преміум-класу.

Раніше – 22 квітня – голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев розповів в інтерв'ю Радіо НВ, що через митний кордон без сплати податків пройшли вже понад 10 тисяч автомобілів. На кордоні великі черги. За словами Гетьманцева, іноді вони бачать, що машини ввозять не прості люди, а ділки. Наразі мало хто шукає машину для покупки під час війни, а ось комерційні структури завозять на територію України машини для подальшого перепродажу. Тому зараз розглядається можливість припинити цей процес.

Нагадаємо, що в Україні на воєнний період скасували сплату податків на ввезення деяких товарів, зокрема авто. Ввезти машини з країн ЄС за "нульовим" розмитненням можна лише на шести пунктах пропуску. Це обмеження зробили тому, що через велику кількість охочих ввезти машини, довго в чергах стоять волонтери з гуманітаркою та військовою допомогою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах