У СІЗО Дніпра привезли російських солдатів, які потрапили у полон ЗСУ

У СІЗО Дніпра привезли російських солдатів, які потрапили в полон ЗСУ - фото: youtube.com/українська Українська війна

У СІЗО Дніпра привезли російських солдатів, які потрапили в полон ЗСУ - фото: youtube.com/українська Українська війна

Події
20 березня 2022 17:52

До дніпровського слідчого ізолятора – на вулицю Надії Алексєєнко, 101 – з інших областей України привезли військовополонених росіян. Відомо, як там із ними поводяться і що з ними збираються робити далі.

Як розповів заступник мера Дніпра (за сумісництвом заступник керівника штабу ради оборони нашого міста) Михайло Лисенко, до дніпровського СІЗО "орків" доставили з Харківської, Херсонської та Запорізької областей. Це пов'язано з тим, що мешканці Дніпра поки що мають можливість приділяти увагу військовополоненим з Росії, передає DniproTV.

Що робитимуть із полоненими російськими "орками" у Дніпрі?

Багато українців дуже злиться через війну в Україні та бажають смерті окупантам. Проте, як наголосив Михайло Лисенко, вбивати їх ніхто у Дніпрі не буде. Більше того, всіх "орків" продовжать годувати та лікувати.

– У нас цивілізована країна. Навіть незважаючи на те, що ми перебуваємо у стані війни, ми жорстко і чітко дотримуємося Женевської конвенції. І у нас усі військовополонені (всі ув'язнені з російської сторони) будуть у належному стані. Їм усім – без винятку – надається будь-яка медична допомога… Ніхто нікого не розстрілюватиме. Ми – європейська держава. Ми дотримуємося всіх законодавчих актів, які поширюються на всіх членів Євросоюзу, – сказав чиновник і додав, що розуміє жителів Дніпра, яких обурює гарне поводження з українцями, які приїхали вбивати.

Потрібно сказати, що взяті в полон окупанти потребують допомоги.

- Я знаходився безпосередньо при їх висадженні після етапування. Видовище досить жахливе. Обірвані, голодні, подряпані... прошу вибачення, смердючі... Я не знаю, коли вони востаннє приймали душ або стирали одяг. Але я думаю, що це, швидше за все, востаннє було (ред. – 7 жовтня) на День народження путіна, судячи з їхнього зовнішнього вигляду… Я так розумію, що це перша хвиля – ті, яких відправляють на забій та намагаються закидати трупами місто Дніпро та прилеглі території… Більша частина – це були якісь незрозумілі удмурти та якісь сумнівні якути… Я, коли побачив, я просто не повірив своїм очам… армія гномів, – розповів Михайло Лисенко.

Нагадаємо, що перших військовополонених росіян доставили до нас у місто ще у понеділок – 14 березня. Михайло Лисенко зі своїм телеграм-каналі сказав, що сьогодні – 20 березня – привезли ще 23 супротивники. Вже вирішується питання про подальше етапування окупантів, тобто розподіл їх за установами та фахівцями для утримання під наглядом. Не виключено, що в результаті етапування полонених відвезуть із Дніпра.

Раніше ми писали, чому російських окупантів в Україні називають орками.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах