У додатку "Дія" можна буде подати заявку на усиновлення дитини

У додатку "Дія" можна буде подати заявку на усиновлення

У додатку "Дія" можна буде подати заявку на усиновлення - фото: freepik.com

Події
01 червня 2022 17:50

У програмі "Дія" з'явиться нова послуга – "усиновлення" дітей. Усі бажаючі взяти в сім'ю дитину зможуть подати заявку онлайн.

Як розповіла уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук в ефірі "Сніданок з 1+1", з сьогоднішнього дня можна буде подати заявку до "Дії" лише на первинну консультацію з приводу усиновлення. Вже далі люди зможуть подати пакет документів на кандидата в усиновлювачі, опікуни, батьків-вихователів прийомної сім'ї або дитячого будинку сімейного типу. Також можна буде ознайомитись із анкетами дітей, почитати більш детальну інформацію, записатися на навчання.

За словами Герасимчук, весь цей функціонал має з'явитись у "Дії" до кінця серпня. Поки що активна лише заявка на первинну консультацію.

Швидко усиновити дитину в Україні зараз не вдасться, бо служби ще опрацьовують усі механізми, пов'язані з війною. Наприклад, що буде, якщо сім'я переїде або будинок буде зруйнований. Як тільки всі ці моменти будуть вирішені, поступово буде доступне усиновлення дітей.

Заступник міністра соцполітики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Костянтин Кошеленко повідомив під час сьогоднішнього брифінгу, що спрощена процедура подання первинної заявки на усиновлення в Україні стала доступною вже сьогодні, 1 червня. Але подавати заявку можна не лише через "Дію", а й під час особистого прийому, як це було раніше.

За його словами, в Україні зараз потребують усиновлення понад 17 тисяч дітей. Кількість кандидатів на усиновлення – у рази менша. Однією з причин є складність процедури збору друкованих документів. Завдяки новій функції у додатку "Дія", заявку на первинну консультацію можна буде подати за 5 хвилин: авторизуватися, заповнити форму та підписати електронним підписом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах