У Дніпрі рятують трьох охоронців недобудованого готелю "Парус"

У Дніпрі рятують трьох охоронців недобудованого готелю "Вітрило"

У Дніпрі рятують трьох охоронців недобудованого готелю "Вітрило" - фото: dnepr.web2ua.com

Події
16 лютого 2022 16:00

У Дніпрі вирішили найближчим часом знести недобудований готель "Парус", в результаті чого три собаки, що охороняли його, виявилися нікому не потрібними. Місцева волонтерка зараз намагається допомогти чотирилапим вижити.

Як розповіла дніпровська волонтерка Олена Литвин, невідомі машиною привезли вагітного собаку до недобудованого готелю "Парус" і покинули. Охоронці, які працювали біля "закиди", помітили це, але з жалю не стали проганяти тварину з ділянки. У результаті собака там народила.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Більшості щенят охоронці знайшли господарів. Залишилися лише два хлопчики, які разом зі своєю мамою роками жили у "Паруса" і допомагали людям, які годували їх, охороняти цю територію від вандалів, бомжів, наркоманів та інших порушників порядку. Через рішення про знесення готелю охоронців звільнили. Оскільки ті не могли більше доглядати собак, то передали їх співробітникам міського КП "Зооконтроль".

Чорний собака-мама Дуся.Чорний собака-мама Дуся. Фото: facebook.com/Олена Литвин

Пес Сірий.Пес Сірий. Фото: facebook.com/Олена Литвин

Пес Малий.Пес Малий. Фото: facebook.com/Олена Литвин

Проте, за словами волонтера, там тварини не можуть більше двох тижнів. Їм терміново потрібні нові господарі або хоча б допомога небайдужих людей, які можуть їх тимчасово дати притулок у себе вдома та погодувати. Так, "добрих рук" зараз дуже потребують три собаки:

  • маленький чорний собака на прізвисько Дуся (5 років);
  • чорно-білий пес на прізвисько Сірий (близько 2-3 років);
  • білий пес на прізвисько Малої (близько 2-3 років).

Волонтерка підкреслює, що всі двірнята вже стерилізовані, оброблені від паразитів і щеплені. Всім бажаючим їм допомогти, слід дзвонити за номером 067 695 96 20.

Нагадаємо, що після багаторічної судової тяжби та десятків судових засідань різних інстанцій Верховний суд України повернув "Парус" територіальній громаді. На початку лютого 2022 року мер Дніпра Борис Філатов заявив, що найближчим часом будівлю знесуть.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах