Резніков розповів, скільки систем HIMARS потрібно Україні для контрнаступу

Рєзніков розповів, скільки систем HIMARS потрібно Україні для контрнаступу

Рєзніков розповів, скільки систем HIMARS потрібно Україні для контрнаступу - фото: uaportal.com

Події
20 липня 2022 10:48

Щоб зупинити окупантів Україні, потрібно близько 50 систем HIMARS і РСЗВ М270. А щоби провести ефективний контрнаступ – близько 100.

Як повідомив міністр оборони України Олексій Резніков під час дискусії Atlantic Council, активна лінія фронту в Україні – майже 2,5 тисячі кілометрів. Наприклад, це як відстань від Варшави до Барселони. Тому для її захисту необхідно близько 50 ракетно-артилерійських систем HIMARS і РСЗВ М270.

При цьому для ефективного контрнаступу потрібно близько 100 пускових установок HIMARS, а також БТР, БМП та розвідувальні безпілотники. За словами Резнікова, Україна вже звільнила понад 1000 маленьких міст та сіл, а має звільнити ще близько 2500.

Зазначимо, що з 1996 року пускових установок HIMARS виготовили 540. Україні потрібно майже 20% від їх загальної кількості.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що цього тижня у США мають оголосити про новий пакет військової допомоги Україні. Він включатиме і додаткові системи HIMARS, які дуже ефективно використовуються на полі бою, а також додаткові снаряди для РСЗВ та артилерії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах