Рятувала сина: окупанти вбили адвокатку з Дніпра, яка намагалася евакуюватися на човні

Жінку-адвоката із Дніпра вбили російські окупанти

Жінку-адвоката із Дніпра вбили російські окупанти - фото:facebook.com (Олена Кречетнікова)

Події
08 квiтня 2022 14:01

Рятуючи свого сина, 39-річна адвокатка з Дніпра намагалася евакуюватись із Херсонської області по Каховському водосховищу на човні. Вона загинула.

Як повідомив радник міністра МВС України Антон Геращенко та додав голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, учора – 7 квітня – 14 мирних мешканців (троє з яких – діти) намагалися вибратися з окупованого села Первомаївка Херсонської області. Вони сіли в човен і по Каховському водосховищу хотіли доплисти в безпечніше для них місце. Коли човен був на відстані близько 70 метрів від села Мар'їнське, яке знаходиться у Криворізькому районі Дніпропетровської області, російські окупанти обстріляли його з "Градів". Потім судно прибило до берега цього населеного пункту. Деякі люди у ньому були мертві.

Загалом у результаті обстрілу загинули 4 особи – дитина 2009 року народження та троє дорослих, включаючи 39-річну адвокатку з Дніпра Аліну Молчанову.

Загибла Аліна Молчанова.Загибла Аліна Молчанова. Фото: facebook.com (Олена Кречетнікова)

Зазначимо, що в останньої були при собі паспорт громадянки України та посвідчення, що дозволяє їй займатися адвокатською діяльністю.

Документи Аліни Молчанової.Документи Аліни Молчанової. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Місце трагедії.Місце трагедії. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Знайомі Аліни вже знають про цю трагедію.

- Кожне прямоходяще, що виправдовує цю війну, або скромно мовчить, в страху за свій зад, вже дуже скоро потрапить у своє персональне пекло на землі. Кожен із них винен у смерті матері, яка рятувала свою дитину і везла її додому. І на очах якого вона загинула... Аліна Молчанова, упокій Господи твою душу. Ти була світлою, доброю та справжньою, – написала у соцмережах дніпрянка Олена Кречетникова.

Де зараз син Аліни Молчанової – достеменно невідомо. Але, за словами знайомих цієї жінки, він вижив після обстрілу росіянами човна.

- Вічна пам'ять, співчуття сім'ї та сил синочку, у нього була любляча і турботлива мама, яка для мене була прикладом, у це неможливо повірити, – наголосила Тетяна Денисенко та додала, що Аліна Молчанова була розумною жінкою, професіоналом та надійним другом.

Нагадаємо, що ще семеро людей, які знаходилися в човні, отримали поранення під час обстрілу з "Градів". Відомо, що їх доправили до лікарні з осколковими пораненнями різного ступеня тяжкості. Ще двоє людей, які перебували у човні під час евакуації, кудись зникли.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах