Продавці м'яса масово покидають "Озерку": у чому причина

Продавці м'яса масово залишають "Озерку"

Продавці м'яса масово залишають "Озерку" - фото: europeservice.com.ua

Події
23 лютого 2022 10:56

У Дніпрі на Центральному ринку "Озерка" заникли майже всі продавці м'яса. Стало відомо, у чому причина та чи можуть повернутися підприємці.

У 2022 році м'ясо подорожчало майже вдвічі. А пенсіонери (які отримують 2000 гривень на місяць від держави) не можуть купити яловичину, курятину чи свинину на суму близько 200 гривень за кілограм. Для них це дуже дорогі продукти. Оскільки люди перестали купувати м'ясо, продавці на дніпровському ринку "Озерка" сильно знизили ціни на цей товар, щоб (собі на збиток) розпродати його та закинути цей бізнес, передає ДніпроTV.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

М'ясники з "Озерки" кажуть, що покинути прилавки вони змушені. Адже виростити тварин, а потім забити їх та привезти на продаж або навіть просто закупити м'ясо – вартує великих грошей. При цьому забирати такий товар за актуальними цінами погоджуються одиниці навіть працюючих дніпрян. В основному, м'ясо нормально продається лише напередодні свят. У звичайні дні продавати його доводиться за копійки, нічого не заробляючи.

– Люди не можуть купити нічого. Хіба нормальна людина з нормальною зарплатою може купити яловичину по 230 гривень, ну скажіть? - Додала продавщиця Неля.

Чи можуть продавці м'яса пізніше повернутися на "Озерку"?

Продавці м'яса, які тривалий час працювали на "Озерці", не планують повертатись за звичні їм прилавки. На це є дві причини:

  • М'ясо в Україні може подешевшати ще не скоро. За словами економіста Михайла Крапівка, у нас у країні не виробляється стільки м'яса скільки, скільки ми споживаємо. Від імпорту українці залежать навіть у цьому, а той останнім часом коливається через ковидні обмеження. До того ж, зараз у нас у країні виникли ще й обмеження, пов'язані із загрозою повномасштабної війни. Це знову позначилося на постачанні – м'ясо подорожчало. Коли ця ситуація нормалізується – ніхто точно не знає.
  • Людям незручно купувати м'ясо на "Озерці". М'ясники впевнені, що купувати собі їжу мешканцям Дніпра набагато зручніше у магазинах, що знаходяться неподалік їхніх будинків. На центральний ринок вони лінуються ходити чи їздити.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах