Поранений 14-річний хлопчик пішов із лікарні у Дніпрі, щоб дістатися на окуповану територію до сім'ї

Поранений 14-річний хлопчик пішов із лікарні у Дніпрі, щоб дістатися сім'ї на окуповану територію

Поранений 14-річний хлопчик пішов із лікарні у Дніпрі, щоб дістатися сім'ї на окуповану територію - фото: facebook.com/dnipropolice

Події
14 травня 2022 13:36

У Дніпрі поранений 14-річний хлопчик пішов із лікарні, щоб спробувати дістатися додому – до мами, братів та сестер, які зараз на окупованій території.

Як розповіли у патрульній поліції Дніпра, хлопчика звуть Ростислав і він жив в одному із сіл Лиманського району (це Донецька область). Нещодавно він потрапив під ворожий обстріл – у плече хлопчика влучив уламок снаряда. Українські військові забрали підлітка з-під обстрілу та доправили до лікарні Краматорська. Там йому надали першу допомогу, але через те, що поранення виявилося тяжким, хлопчика довелося везти до Дніпра.

Нещодавно Ростислав потрапив під ворожий обстріл – у плече хлопчика влучив уламок снарядаНещодавно Ростислав потрапив під ворожий обстріл – у плече хлопчика влучив уламок снаряда - фото: facebook.com/dnipropolice

Школяр опинився у місті зовсім один, без речей, без зв'язку з рідними, які залишилися на тимчасово окупованій території. У підсумку хлопчик пробув у Дніпрі тиждень і вирішив піти з лікарні, щоби спробувати дістатися додому. Добре, що в нього це не вийшло.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вночі підлітка помітив чоловіка. Хлопчик звернувся до нього, бо загубився у місті та не знав, куди йти. Чоловік зателефонував до поліції.

Патрульні приїхали та побачили хлопчика у пригніченому стані. Він розповів копам свої історію та поліцейські знайшли слова для підтримки. Також вони купили Ростиславу продуктів, привезли до лікарні та передали співробітникам ювенальної превенції.

Підліток пообіцяв, що більше збігати з лікарні не буде. Інспектори взяли над ним шефство, залучили волонтерів. Вони приходять до хлопчика, купили одяг, знайшли телефон, балують підлітка смаколиками.

– Ростислав тепер посміхається. Його рани швидко загоюються. Він вже не почувається покинутим і дуже радий, що в нього з'явилися такі друзі. Сподіваємося, скоро Ростислав зможе залишити лікарню. Відповідні служби допомагають йому знайти прийомну родину. Втім, віримо, що обов'язково буде день, коли він повернеться додому, до своїх рідних, – сказали у патрульній поліції Дніпра.

Ростислав знову посміхається - фото: facebook.com/dnipropoliceРостислав знову посміхається - фото: facebook.com/dnipropolice
Сподіваємося, скоро йому вдасться повернутися додомуСподіваємося, скоро йому вдасться повернутися додому - фото: facebook.com/dnipropolice

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах