Помер конструктор, який проектував "Парус", "Вежі" та "Європу" у Дніпрі

У Дніпрі помер конструктор, який проектував "Вітрило", "Вежі" та "Європу"

У Дніпрі помер конструктор, який проектував "Вітрило", "Вежі" та "Європу" - фото: facebook.com/Ігор Саєнко

Події
18 березня 2022 15:18

Помер конструктор, причетний до створення знакових будівель Дніпра. Він проектував легендарний готель "Вітрило", житловий комплекс "Вежі", а також торговий центр "Європа".

Як повідомив дніпровський архітектор Ігор Саєнко, його знайомого – відомого дніпровського конструктора Юрія Олександровича Прокуратова – не стало 17 березня, тобто цього четверга. Чоловік зазначив, що цей фахівець присвятив розвитку нашого міста більшу частину свого життя.

Конструктор Юрій Прокуратов.Конструктор Юрій Прокуратов. Фото: facebook.com/Ігор Саєнко

Слід сказати, що конструктор помер на 78 році життя. Він встиг попрацювати у проектних інститутах "Дніпрогіпрошахт", "Дніпрогромадянпроект" та в архітектурному бюро Dolnik & Co. Завдяки Юрію Прокуратову Дніпро "обзавівся" деякими будинками, які докорінно змінили його вигляд та стали його "візитною карткою". Так, чоловік проектував готель "Вітрило", житловий комплекс "Вежі", торговий центр "Європа". Він також причетний до створення багатьох інших знакових для Дніпра об'єктів.

Vgorode висловлює свої співчуття рідним та знайомим померлого.

Нагадаємо, що до початку вони в Україні в Дніпрі влітку 2020 року збиралися знести недобудований готель "Парус" - одна з найбільш відомих будівель міста з гербом країни. Борис Філатов пояснював, чому будинок не можна залишити, що може з'явитися на його місці і чи вибухнуть тризуб.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах