Отримай відповідь: чи правда, що окупанти хочуть напасти на Дніпро з Ізюму

Отримай відповідь: чи правда, що окупанти хочуть напасти на Дніпро з Ізюму -

Отримай відповідь: чи правда, що окупанти хочуть напасти на Дніпро з Ізюму - фото умовне: Satellite image 2022 Maxar Technologies

Події
11 квiтня 2022 13:30

Деякі ЗМІ продовжують розповсюджувати інформацію про те, що нібито російські окупанти незабаром збираються напасти на Дніпро з міста Ізюм, яке знаходиться в Харківській області. Відомо, що ця новина – фейк.

Як повідомили в телеграм-каналі "Стоп фейк Дніпро", ще з учорашнього дня – вечора 10 квітня – місцеві засоби масової інформації та телеграм-канали почали публікувати новину про те, що сотні військових машин росії нібито рухаються у бік Ізюму для того, щоб просунутися на схід нашої країни і потім уже до стратегічно важливого міста Дніпро. Усі автори посилалися на вчорашню публікацію журналіста із американського видання The New York Times. Останній під час написання новини спирався на супутникові знімки Пентагону, де було видно колону ворожих танків (рухала вона у бік міста Ізюм на Харківщині), а також слова якихось "безіменних" співробітників Пентагону.

У ЗМІ з'явилася інформація, що на Дніпро збираються напасти із боку Ізюма -У ЗМІ з'явилася інформація, що на Дніпро збираються напасти із боку Ізюма - фото: t.me/stop_fake_dp

Ця новина відразу ж викликала панічні настрої у мешканців Дніпра та Дніпропетровської області. Але вже за кілька годин після того, як її почали поширювати, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що зображена на знімках Пентагону колона російських танків була розбита ще в ніч із 9 квітня на 10 квітня. Тобто до ранку вчорашнього дня вона перестала існувати.

Незважаючи на це, фейкова новина про те, що окупанти збираються напасти на Дніпро з Ізюма, з якоїсь причини поширюється досі і люди в Дніпропетровській області продовжують панікувати. А паніка, як відомо, допомагає ворогові дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Vgorode просить читачів не панікувати і довіряти переважно тій інформації, яка підтверджена офіційними джерелами інформації (від представників місцевої влади). Варто зважити, що гарантувати вам безпеку на 100% ніхто не може. Тому слід ховатися в укриття під час сирени та дотримуватися інших правил/рекомендацій від різних спеціалістів під час воєнного стану.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах