Майстер спорту з кульової стрільби з Дніпропетровської області загинув у бою за Україну

Майстер спорту з кульової стрільби з Дніпропетровської області загинув у бою за Україну

Майстер спорту з кульової стрільби з Дніпропетровської області загинув у бою за Україну - фото: facebook.com/lvivnoc

Події
22 квiтня 2022 17:43

Україна втратила ще одного свого Героя. 36-річний майстер спорту з кульової стрільби з Дніпропетровської області загинув, борючись із окупантами.

Як повідомили у Національному олімпійському комітеті України у Львівській області, дев'ятнадцять років тому – у 2003 році – Іван Бідняк закінчив Львівське державне училище фізичної культури (відділення кульової стрільби). Після навчання він повернувся до рідної Дніпропетровської області, став успішно виступати на чемпіонатах світу та Європи у складі збірної України.

Так, у 2012 році на ювілейному 50-му чемпіонаті світу з кульової стрільби у вправі ПП-3 Іван Бідняк зайняв 7-е місце, чим виборов Україні першу олімпійську ліцензію на Олімпійські ігри-2012. А у 2013 році на чемпіонаті Європи зі стрільби з малокаліберної зброї з дистанції 25 метрів спортсмен здобув срібну медаль. У командному турнірі він зайняв бронзове місце. Іван Бідняк отримав звання майстра спорту України міжнародного класу з кульової стрільби.

Коли в нашій країні розпочалася повномасштабна війна, чоловік повернувся з Європи (де працював) додому та приєднався до бійців ЗСУ. На жаль, у середу – 20 квітня – на Херсонщині Іван Бідняк загинув від ворожої кулі, виконуючи бойове завдання.

Загиблий Іван Бідняк із Дніпропетровської області.Загиблий Іван Бідняк із Дніпропетровської області. Фото: facebook.com/lvivnoc

У Дніпрі в нього залишилися дружина та 6-річний син. Як допомогти сім'ї, що залишилася без захисника, можна дізнатися тут. Нагадаємо, що фінансова допомога родичам загиблих захисників у Дніпрі надається лише тим, хто має там прописку, і сума її невелика.

Vgorode висловлює щирі співчуття рідним та знайомим Героя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах