Корбан розповів, як за тиждень змінилася ситуація на фронті

Корбан розповів, як за тиждень змінилася ситуація на фронті –

Корбан розповів, як за тиждень змінилася ситуація на фронті – фото: youtube.com/c/DniproTV

Події
10 червня 2022 15:14

Керівник Центру територіальної оборони Дніпра Геннадій Корбан розповів, як за останній тиждень змінилася ситуація на фронті.

За словами Корбана, на Криворізькому (у Херсонській області), Запорізькому (в районі Синельникове та за 40 кілометрів від Запоріжжя) та Харківському (район Барвінкове) напрямках останній тиждень був більш схожим на оперативну паузу. Тобто, сторони стріляли, обмінювалися вогнем, але просування не було. Були спроби на Харківський напрямок, але окупантів зупинили. Про це він заявив в ефірі "Дніпро ТВ"

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Голова Тероборони Дніпра каже, що найгарячішими точками залишаються Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ, Бахмут. У районах цих населених пунктів точаться важкі бої. Він зазначає, що по обидва боки є великі втрати. Відмічається активність росіян також у районі Слов'янська – вони ведуть бої за населений пункт за 15 кілометрів від міста.

Нещодавно з'явилася інформація про те, що готується наступ на Запоріжжя. За словами Корбана, голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко запропонував допомогу в цьому питанні. Наразі навколо Запоріжжя будується близько трьох ліній оборони довжиною приблизно 170 кілометрів.

- Поки що жодної активності немає. Ми бачимо, що є концентрація окупаційних військ у місті Херсоні. Можливо, вони намагатимуться розвивати наступи на Миколаїв, але це бачить Генштаб, це бачить командування, тож усі готуються, – прокоментував Корбан.

Також він додав, що важливо звільнити Херсонську та Запорізьку області, оскільки це стратегічні території України, які визначають геополітичне становище нашої країни у світі. Йдеться про вихід до моря та контроль річки Дніпро.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах