Яка ситуація у Дніпропетровській області на 19 травня

Яка ситуація у Дніпропетровській області на 19 травня

Яка ситуація у Дніпропетровській області на 19 травня - фото: t.me/mykola_lukashuk

Події
19 травня 2022 09:46

Почалася 85 доба повномасштабного збройного вторгнення Росії до України. Розкажемо, яка ситуація у Дніпропетровській області на 19 травня.

Як повідомив голова Дніпропетровської облради, учора ввечері окупанти обстрілювали прикордонні території Криворізького району. Люди не постраждали, снаряди прилітали до полів.

Але близько другої години ночі під ворожий вогонь знову потрапила Зеленодольська громада. Окупанти обстріляли село Велика Костромка п'ять разів та потрапили у житловый сектор. За словами голови ДОВА Валентина Резніченка, противник бив із "Градов" та "Ураганів". Будинки частково зруйновані. У селі зараз частково відсутня газ та електропостачання. Люди не постраждали.

Вчора ввечері окупанти обстрілювали прикордонні території Криворізького району -Вчора ввечері окупанти обстрілювали прикордонні території Криворізького району - фото: t.me/mykola_lukashuk

– За час повномасштабного вторгнення із Зеленодольської та Широківської громад виїхало близько 14 тисяч людей. Наразі по будинках когось із цих людей стріляють російські окупаційні війська, руйнуючи те, що громадяни будували роками. Наочна демонстрація "російського світу", – сказав Микола Лукашук.

Керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул написав, що ворожі обстріли по всій лінії зіткнення. Сильний обстріл був у житлових кварталах села Велика Костромка – перебито газопровід, електропостачання, зруйновано понад 10 будинків. За попередніми даними Олександра Вілкула, жертв немає, оскільки раніше людей евакуювали до Кривого Рогу.

Сильний обстріл був у житлових кварталах села Велика Костромка -Сильний обстріл був у житлових кварталах села Велика Костромка - фото: t.me/mykola_lukashuk

В усіх інших районах Дніпропетровської області зараз спокійно.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах