Геннадій Корбан розповів про ситуацію на підступах до Дніпропетровщини

Геннадій Корбан розповів про ситуацію на підступах до Дніпропетровщини

Геннадій Корбан розповів про ситуацію на підступах до Дніпропетровщини - фото: youtube.com/Телеканал ДніпроTV

Події
29 квiтня 2022 15:35

Останнім часом ходять чутки, що окупанти збираються напасти на Кривий Ріг, що дуже непокоїть мешканців найближчих населених пунктів. Стало відомо, яка зараз ситуація на підступах до Дніпропетровщини.

Як повідомив керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан, на підступах до Дніпропетровської області поки що спокійно, не враховуючи однієї точки, передає DniproTV.

– Це район Великої Новосілки на Донеччині – стик Запорізької, Дніпропетровської та Донецької області. Там точаться бої дуже близько до кордону області. Це так званий "маріупольський напрямок". Там перебувають, зокрема і бійці територіальної оборони нашої області –128 бригади. Вони на другій лінії. На першій – ЗСУ. Але, на жаль, уже є втрати серед нашої тероборони, – пояснив чиновник.

Геннадій Корбан також зазначив, що хоч у Донецькій та Харківській області (у районі Слов'янська, Попасної, Барвінково, Ізюму, Рубіжного) продовжують вестися запеклі бої, дніпрянам переживати через це поки що не варто. Російські війська просуваються дуже повільно.

- У них немає злагодженості. Але вони тиснуть чисельною перевагою, технікою, артилерійським вогнем, – сказав Геннадій Корбан і додав, що втрати зазнають обидві сторони конфлікту, але у росіян їх більше, ніж у нас.

Геннадій Корбан наголосив, що військової переваги у російських військ там немає (якщо ми й втрачаємо якісь позиції, через день-два повертаємо їх назад). Не дарма ж до Ізюма особисто приїхав керувати операцією російський генерал – начальник генштабу Валерій Герасимов.

– Це говорить про те, що вони мають проблеми, які вони не можуть подолати, – сказав глава тероборони. - Дивись, і Путін туди приїде.

Чи очікується наступ на Кривий Ріг?

Керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан вважає, що наступу на Кривий Ріг (не дивлячись на те, що в цьому напрямку тривають обстріли) найближчим часом не передбачається.

– Періодично там точаться бойові дії, але вони на території Херсонської області. І наші бійці там добре стримують супротивника. Ця ситуація вже близько місяця. Хоча російські окупанти потроху просуваються в цьому напрямку, працює і Олександр Вілкул, який будує оборонні споруди вже на території Херсонської області, – пояснив він.

Натомість, за словами Геннадія Корбана, очікується загострення на запорізькому напрямку. Є інформація, що Росія вивела частину військ з Маріуполя і перекине їх у напрямку міста Запоріжжя, що знаходиться недалеко від Дніпра. Проте глава тероборони впевнений, що загострення ситуації станеться не дуже скоро. Адже окупантам спочатку знадобиться перегрупуватися, зважаючи на те, що в Маріуполі вони зазнали великих втрат.

Геннадій Корбан підтвердив, що потроху нова артилерійська зброя надходить у "гарячі точки". Але це іноземне озброєння – з ним наша армія не знайома. Потрібне навчання, яке не проводять на полі бою. На включення озброєння до військових дій знадобиться близько двох тижнів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах