Філатов прокоментував скандал із Amnesty International

Філатов прокоментував скандал із Amnesty International -

Філатов прокоментував скандал із Amnesty International - фото: dniprorada.gov.ua

Події
05 серпня 2022 10:13

Міський голова Дніпра Борис Філатов прокоментував заяву правозахисної організації Amnesty International, яка звинуватила ЗСУ у нібито порушенні законів війни.

Що йшлося у заяві організації?

Так, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові наражають на небезпеку громадянське населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях. При цьому на їхньому сайті не було жодного слова про масове вбивство українських військовополонених у Оленівці та засудження дій російських військових.

В Офісі президента відповіли, що життю українців загрожує лише російська армія, а заява Amnesty International не що інше, як участь у дискредитаційній кампанії Росії проти України. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обурений заявою правозахисної організації та вважає її несправедливою.

Також в Amnesty International заявили, що їм невідомо про задокументовані випадки, коли б військові просили чи допомагали з евакуацією мирного населення із сусідніх будівель, щоб мінімізувати втрати серед цивільних.

Як на це відреагував мер Дніпра?

За словами Бориса Філатова, з першого дня війни він відмовився зустрічатися із будь-якими міжнародними організаціями. Він зазначив, що деяким з них все ж таки вдалося пробратися, зробити з ним селфі і відправити потім звіт до свого головного офісу.

- Щоразу, коли ця публіка, яка отримує зарплати в тисячі євро за рахунок міжнародних донорів, заповзала до мене до кабінету, я в лоб запитував: "А чим ви можете допомогти?" Вони розповідали про вантажівку макаронів і навіть два вагони борошна, а може ще про якісь виплати ВПО. А потім сідали на білі "Крузаки", вартістю під сотку "зелені", обклеєні синіми значками, і їхали жерти та спати у дорогі готелі, – розповів мер.

Борис Філатов каже, що пізніше сказав секретареві міськради Олександру Санжарі, щоб до нього до кабінету не пускали жодних представників міжнародних організацій. Міський голова додав, що 24 лютого вся система міжнародної безпеки просто рухнула.

- Просто коли ви бачите паразитів, таких як "Емністі інтернешенел", які живуть за рахунок довірливих донорів, не подавайте їм руки, - прокоментував Філатов.

Коментар Бориса Філатова -Коментар Бориса Філатова - фото: facebook.com/profile.php?id=100002157183088
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах