Для лікарень: до Дніпра та області привезли термінали інтернету StarLink

Для лікарень до Дніпра та області привезли термінали інтернету StarLink

Для лікарень до Дніпра та області привезли термінали інтернету StarLink - фото: gagadget.com

Події
25 березня 2022 13:58

До Дніпра та інших населених пунктів Дніпропетровської області завезли обладнання для інтернету StarLink. Відомо, що його віддадуть до лікарень.

Як розповіла заступник директора департаменту охорони здоров'я ДнепроОВА Тетяна Квітницька, до нашого регіону для співробітників лікарень доставили пристрої для користування інтернетом Ілона Маска – Starlink. Незабаром їх почнуть використовувати у 68 медзакладах Дніпра та області, передають у Дніпровській міськраді. Виглядає обладнання так:

Термінали інтернету Термінали інтернету

Нагадаємо, що у зв'язку з війною – на прохання міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова – відомий американський бізнесмен Ілон Маск відкрив для українців доступ до "інтернету з супутника" Starlink. Такий інтернет покликаний забезпечити високошвидкісний широкосмуговий супутниковий доступ до Інтернету в місцях, де такий доступ був ненадійним, дорогим або взагалі недоступним. Потрібно сказати, що (на відміну від інших операторів супутникового інтернету) для підключення до Starlink необхідні спеціальні термінали, які надає компанія Ілон Маска SpaceX. Термінали, необхідні для роботи Starlink, були доставлені в Україну в понеділок – 28 лютого – на запит українського міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Користуватися ними могли на той момент лише військові. Зазначимо, що до повномасштабної війни у звичайних людей в Україні до Starlink хотіли підключити у 2023 році.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах