Хто може користуватися інтернетом Ілона Маска Starlink в Україні та навіщо він потрібен

Хто може користуватися інтернетом Starlink в Україні та навіщо він потрібен

Хто може користуватися інтернетом Starlink в Україні та навіщо він потрібен - фото: mediasat.info

Події
06 березня 2022 16:05

У зв'язку з війною – на прохання міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова – відомий американський бізнесмен Ілон Маск відкрив для українців доступ до "інтернету з супутника" Starlink. Відомо, хто зараз може користуватися цією розробкою та навіщо вона потрібна.

Як повідомили у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України, глобальна супутникова система Starlink – це проект компанії SpaceX бізнесмена Ілона Маска. Він покликаний забезпечити високошвидкісний широкосмуговий супутниковий доступ в Інтернет у місцях, де такий доступ був ненадійним, дорогим або взагалі недоступним.

Потрібно сказати, що (на відміну від інших операторів супутникового інтернету) для підключення до Starlink необхідні спеціальні термінали, які надає компанія Ілон Маска SpaceX. Термінали, необхідні для роботи Starlink, були доставлені в Україну в понеділок – 28 лютого – на запит українського міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Хто може користуватися інтернетом Ілона Маска Starlink в Україні?

На даний момент система підключена та працює для військових. Однак для звичайних людей ця технологія поки що залишається недоступною. Зазначимо, що до повномасштабної війни в Україні її планували підключити у 2023 році.

Нагадаємо, що сьогодні – 6 березня – Президент України Володимир Зеленський поговорив з Ілоном Маском та домовився з ним про те, що ще одну партію систем Starlink завезуть до України для зруйнованих міст. Минулого тижня, 26 лютого, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров попросив Ілона Маска забезпечити Україну доступом до його супутникового інтернету Starlink. Останній став активним на теренах України 27 лютого.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах