Не телепузики, не черепашки, не еко-бобри: що за дивні фігурки з'явилися у сквері Металургів

Що за дивні фігурки з'явилися у сквері Металургів - фото: facebook.com/Тетяна Мелешко

Що за дивні фігурки з'явилися у сквері Металургів - фото: facebook.com/Тетяна Мелешко

Події
21 лютого 2022 16:40

Сквер Металургів, що знаходиться в районі проспекту Нігояна, вже кілька місяців "перетворюють" на сучасний простір для вуличного відпочинку. Відомо, що тепер у ньому з'явилися великі та дивні фігурки.

Як розповіла дніпрянка Тетяна Мелешко, у сквері встановили кілька великих пузатих фігурок якихось істот зеленого кольору. Місцеві жителі (включно з дітьми) губляться у здогадах, що це можуть бути за звірі. Одні бачать там образи черепашок, інші - так званих "телепузиків" та "еко-бобрів".

Фігурки у сквері Металургів.Фігурки у сквері Металургів. Фото: facebook.com/Тетяна Мелешко

Що за дивні фігурки з'явилися у сквері "Металургів"?

Як повідомляють розробники фігурок, у 2021 році на замовлення працівників Дніпровської міськради року вони зробили для скверу Металургів невеликий парк штучних трав. Останній є дві композиції фігурок, зроблених за мотивами сцен з мультиків всесвітньо відомого японського режисера Хаяо Міядзакі – "Мій сусід Тоторо" (1988) і "Помпоко: Війна танукі період Хейсей" (1994). У сценах задіяні волохатий монстр та єнотовидні собаки. Там порушуються проблеми технічного прогресу та співіснування людей із рослинами, тваринами.

Сцена, де Тоторо (охоронець лісу, велика волохата істота сірого кольору) чекає на автобус на зупинці.Сцена, де Тоторо (охоронець лісу, велика волохата істота сірого кольору) чекає на автобус на зупинці. Фото: кадр з мультика

Сцена, де Тоторо (охоронець лісу, велика волохата істота сірого кольору) чекає на автобус на зупинці.Сцена, де Тоторо (охоронець лісу, велика волохата істота сірого кольору) чекає на автобус на зупинці. Фото: кадр з мультика

Сцена, де єнотовидні собаки вчаться перетворюватися, що. зберегти свій народ, поки люди рубають дерева у лісах.Сцена, де єнотовидні собаки вчаться перетворюватися, що. зберегти свій народ, поки люди рубають дерева у лісах. Фото: кадр з мультика

Потрібно сказати, що композиції не розраховані на те, що відвідувачі пізнаватимуться представлені в них образи мультперсонажів. Вони покликані викликати в них інтерес до світової поп-культури, тобто ненав'язливо змусити подивитися потрібні мультики, і зрештою привернути увагу до важливих питань екології. Зазначимо, що парк штучних трав у сквері Металургів зроблено у вигляді дитячого майданчика для інтерактивних ігор та фотографування. Призначений він для дозвілля малюків від 2 до 7 років.

Нагадаємо, що сквер було вирішено реконструювати навесні 2021 року на прохання городян, оскільки його територія виглядала недоглянутою (була занедбаною та засміченою). Реконструкція там розпочалася в середині осені. Спочатку територію розчистили від сміття, заростей та аварійних споруд. Потім у сквері почали прокладати електромережі, водогін та каналізацію. Надалі планували висадити нові дерева, зробити скейт- та графіті-майданчики, фуд-корт та зона для вигулу собак. Однією з головних вимог будівництва було зробити сквер комфортним для маломобільних людей. Виглядати сквер може приблизно так. Закінчити його реконструкцію планується вже 2022 року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах