У Дніпрі випускниця отримала найвищий бал з НМТ по всіх предметах

У Дніпрі випускниця отримала найвищий бал з НМТ по всіх предметах -

У Дніпрі випускниця отримала найвищий бал з НМТ по всіх предметах - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
07 липня 18:22

Учениця 111 ліцею Дніпра склала НМТ з чотирьох предметів на 200 балів. Від самого дитинства Софія прагнула до навчання та у підлітковому віці почала мріяти про успішні результати оцінювання. Дівчина хоче вступити на бюджет до київського університету.

Українська мова, література, математика та історія України на 200. Такі результати Софії з мультипредметного тесту. Попри повітряну тривогу, дівчина не розгубилась і все одно отримала гарні бали, повідомляє ДніпроТВ.

- НМТ було одразу в укритті школи, мені дуже пощастило, що воно було таке прозоре, знаєте не тиснули стіни підвалу зовсім, і були дуже привітні інструктори, тому, в принципі, я не хвилювалась, коли виконувала самі завдання, бо я була впевнена у своїх знаннях, я була зосереджена, щоб виконати свою роботу, - розповідає Софія Головко, яка склала НМТ на 200 балів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Час на екзамені пройшов  непомітно, каже дівчинка.

- Дві години перший блок тривав. Це була українська мова, математика. Потім 20 хвилин перерви, і знову дві години виділяється на історію вже і предмет на вибір, - пояснює дівчина.

Четвертий предмет кожен учасник НМТ обирає сам. Тому одинадцятикласниця складала профільний предмет - українську літературу. Софія мріє вступити до київського університету на філолога.

Підготовку до екзамену, який вирішить її майбутню долю, вона почала з вересня 2023 року. Та Софія радить всім школярам не хвилюватись, не зазубрювати предмети та вірити у свої сили.

Класна керівниця Софії каже, дівчина з першого класу прагнула до навчання та всюди була активною дитиною.

- Не можна сказати, що вона тільки навчалась, вона завжди була в русі, вона ніколи не пропускала тих моментів, коли можна взяти участь у заходах, які проходили в школі, щоб це не було: концерти, танці якісь там, пісні, фестивалі, - згадує Олександра Сало, класна керівниця Софії.

Викладачку переповнює гордість за свою ученицю, адже вона єдина з області, хто склав усі предмети на 200.

- Вона мені надсилає фотографію такого маленького папірця, і я сиджу читаю: 45 із 45, там 35 із 35, і я їй пишу: "Я ж все правильна бачу, тут все на 200 балів?" Вона мені пише: "Так, я плачу, я сама не вірю". Ми всі так "ААА". Ну, в мене емоції там були, і руки тряслись, - розповідає класна керівниця дівчини.

Пишається донькою і мама.

- З дитинства любила вчитися, я ніколи її не примушувала, ніколи не контролювала, непотрібно було питати, чи зробила вона уроки. В неї чіткий був графік, вона приходила зі школи, 1,5 години вона відпочивала, і сідала за навчання. Я її підтримувала, вона казала, що мріє хоча б про одну 200, на що я їй казала, ну якщо буде 190 це ж не головне, щоб ти не засмутилася, головне знання, 200 чи ні, — це просто оцінка, - каже Олена Головко, мати Софії.

Після НМТ Софія видихнула з полегшенням. Та тепер у житті дівчини розпочинається новий етап. Вона готує документи до університету та до переїзду в інше місто.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в:

Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах