У Кривому Розі 2-річна дитина спробувала наркотики, які мати готувала для себе

У Кривому Розі 2-річна дитина спробувала наркотики, які мати готувала для себе -

У Кривому Розі 2-річна дитина спробувала наркотики, які мати готувала для себе - фото: medlux.net.ua

Події
20 червня 14:47

Батько дитини, який проживає окремо, звернувся до органу опіки та піклування у Кривому Розі про передачу дитини, яка проживала з наркотично залежною матір'ю, йому на виховання.

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу повідомляє, що до закладу охорони здоров’я бригадою швидкої медичної допомоги доставлено малолітню дитину з отруєнням наркотичною речовиною, яку готувала його мати для власного вживання, але відволіклася і не помітила як син з’їв чи вдихнув дану речовину і йому стало зле.

Батько дитини, який проживає окремо, звернувся до органу опіки та піклування про передачу дитини йому на виховання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Виконавчий комітет Інгулецької районної у місті ради вирішив негайно відібрати малолітню дитину від матері, однак вона відмовилась виконувати дане рішення добровільно.

Тому Виконком, як орган опіки та піклування, в інтересах дитини звернувся до суду з позовом про відібрання малолітньої дитини без позбавлення матері батьківських прав та із стягненням з неї аліментів.

Під час судового розгляду мати дитини визнала свою провину, пояснила що пройшла лікування від наркотичної залежності та просила залишити дитину з нею.

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу вислухав всі сторони, дослідив письмові докази та показання свідка і дійшов висновку про те, що залишення дитини у відповідача є небезпечним для життя дитини, її здоров'я і морального розвитку.

За таких обставин, суд ухвалив рішення відібрати малолітню дитину у матері, без позбавлення її батьківських прав та передати сина на виховання її батькові, а також стягнув із матері дитини аліменти.

Суд також зазначив, що в тому разі, якщо протягом року після прийняття судом рішення про відібрання дитини у батьків не усунені причини, які перешкоджали належному вихованню дитини її батьками, служба у справах дітей за місцем походження дитини, позбавленої батьківського піклування, зобов'язана вжити заходів до позбавлення батьків їх батьківських прав.

Якщо відпадуть причини, які перешкоджали належному вихованню дитини її батьками, суд за заявою батьків може постановити рішення про повернення їм дитини, відповідно до частини 3 статті 170 Сімейного кодексу України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в:

Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах