У СБУ прокоментували скандал зі зйомкою журналістів

У СБУ прокоментували скандал зі зйомкою журналістів -

У СБУ прокоментували скандал зі зйомкою журналістів - фото: ukrinform.ua

Події
06 лютого 17:49

Керівництво служби безпеки прокоментувало скандал щодо стеження за журналістами, яких запідозрили у причетності до поширення наркотиків.

Голова СБУ прокоментував скандал щодо зйомки журналістів, він розповів, що дії окремих співробітників Департаменту захисту національної державності викликають обурення, а проведення заходів із протидії організованій наркозлочинності призвело не лише до отримання інформації про причетність однієї з операторок редакції до поширення наркотичних речовин. Відеоматеріали були публічно поширені.

Він наголосив на тому, що такі дії є неприпустимими і вже спричинили низку кадрових рішень. Зокрема Василь Малюк направив подання на звільнення керівника ДЗНД СБУ, а Президент України ще 31 січня підписав відповідний указ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Моя позиція однозначна - не можуть вчинки окремих співробітників перекреслювати всі ті позитивні результати, які має СБУ під час війни, і кидати тінь на кожного представника Служби: і тих, хто бореться з ворогом всередині країни, і тих побратимів з СБУ, які віддають на полі бою свої життя заради України. За будь-які незаконні дії має бути покарання., - пояснив голова СБУ генерал-лейтенант Василь Малюк.

Він зазначив, що служба безпеки України сьогодні робить надважливий внесок у захист країни. Контррозвідники, бійці ЦСО "А", слідчі, кіберфахівці, оперативники, аналітики - усі співробітники СБУ об’єднані метою наближення нашої Перемоги.

Разом із побратимами із Сил безпеки та оборони вони нищать окупантів на передовій, ліквідовують загарбників і воєнних злочинців, проводять унікальні спецоперації, які змінюють картину війни. Свідчення цього - підриви не лише Кримського мосту, але й багатьох військових об’єктів у глибині РФ.

Так, бійці СБУ воюють у найгарячіших точках фронту. Вони знищили російської бронетехніки більш ніж на 1 мільярд доларів і серед них - понад 500 танків. Вони активно працюють і використовують БПЛА. Тож серед їхніх цілей системи ППО та військові об’єкти в окупованому Криму.

- Наші унікальні розробки морських дронів "Sea baby" та "Мамай" змінили розташування сил на Чорному морі. Зокрема, вразили 8 кораблів Чорноморського флоту Росії, - розповів Василь Малюк.

Надважливими були нещодавні спецоперації СБУ на трьох російських нафтопереробних заводах - у Волгограді, Туапсе та Ленінградській області. Ці удари дуже відчутні для РФ - як мінімум на третину скоротився російський експорт нафтопродуктів.

Голова СБУ зазначив, також що служба безпеки ефективно протидіє як зовнішньому, так і внутрішньому ворогу. До прикладу, викрили 47 агентурних мереж РФ.

- Це і є справжнє обличчя дієвої і фахової Служби безпеки. І я, як керівник СБУ зроблю все можливе, аби кожне ЗМІ могло працювати в Україні вільно. Сьогодні ми не просто будуємо оновлену СБУ, а захищаємо демократичні цінності, серед яких – свобода слова і незалежність медіа. Для мене особисто віднині це надпріоритет!, - наголосив Василь Малюк.

Він пояснив, що саме цим наша країна відрізняється від авторитарної Росії, і відрізнятиметься надалі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах