Батько вбитої в Німеччині 9-річної українки розповів, де поховають дівчинку

Батько вбитої в Німеччині 9-річної українки розповів, де поховають дівчинку -

Батько вбитої в Німеччині 9-річної українки розповів, де поховають дівчинку - фото: t.me/BILD_Russian

Події
16 червня 12:05

Батько вбитої 9-річної Валерії має намір поховати доньку в Україні, а підозрюваного у вбивстві в Німеччині дев'ятирічної українки затримали в Празі. З'явились нові подробиці жорсткого вбивства маленької дівчинки.

У п'ятницю ввечері майже 2000 жителів міста Дебельн зібралися на центральній площі Обермаркту, де вшанували пам'ять вбитої 9-річної Валерії, яка знайшла прихисток від війни у Німеччині, але через два роки була вбита дорогою до школи, пише BILD.

Видання зазначає, що на акцію пам'яті прийшов маже кожен десятий мешканець Дебельна, в якому живе близько 23 000 осіб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Зі сцени виступив бургомістр Свен Лібхаузер. Люди принесли квіти, свічки та м'які іграшки, а потім запустили в небо повітряні кулі, - йдеться у повідомленні.

Батько вбитої в Німеччині 9-річної українки розповів, де поховають дівчинку фото 1Батько вбитої в Німеччині 9-річної українки розповів, де поховають дівчинку фото 1

Батько дівчинки Роман, який воює на фронті в Україні, заявив журналістам, що має намір приїхати до Німеччини за тілом, щоб поховати дочку на батьківщині.

- Я хочу забрати доньку додому та поховати її тут, в Україні. Я не залишу її там, - наголосив чоловік.

Найближчим часом Роман має прибути до Німеччини. Після звістки про зникнення дівчинки, батькові надали відпустку. Зараз він оформлює відповідні документи для поїздки до Німеччини.

Зазначимо, що Валерія приїхала до Німеччини майже одразу після початку повномасштабної війни в Україні разом із мамою, бабусею та сестрою. Її 32-річний батько Роман залишився в Україні та пішов воювати на фронт. Згодом стосунки між батьками дівчинки розладилися, й вони розлучилися.

Нагадаємо, 3 червня 9-річна Валерія, жителька Павлограда Дніпропетровської області, не дійшла до школи. До пошукової операції залучили понад 300 правоохоронців.

Востаннє її бачили близько 6:50 ранку. Вона вийшла з дому, аби піти на автобус до школи, але там її так і не бачили. У школі не забили на сполох через її відсутність, тому мама дівчинки помітила зникнення доньки лише близько 18:30 того ж дня.

Через те, що школа відразу не повідомила про відсутність Валерії, державна прокуратура розпочала розслідування проти школи.

У п'ятницю, 14 червня, в Празі заарештували чоловіка, підозрюваного у вбивстві дев'ятирічної Валерії. 

36-річного чоловіка, який колись перебував у стосунках із матір'ю дівчинки, затримали в ресторані в чеській столиці

Наразі затриманий, який є громадянином Молдови, перебуває під вартою на території Чехії. Прокуратура Хемніца, яка розслідує справу про вбивство, направила запит на його екстрадицію до сусідньої країни.

Підозрюваного, який останнім часом не ладнав із матір’ю дівчинки, зняла камера спостереження біля її будинку в день зникнення Валерії. 

Нагадаємо, 9-річна Валерія зникла 3 червня дорогою до школи. Через тиждень її тіло зі слідами насильницької смерті знайшли у лісі. У п'ятницю, 14 червня, у Празі було затримано підозрюваного у вбивстві дитини 36-річного громадянина Молдови. Відомо, що раніше у нього були стосунки із матір'ю Валерії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах