Вбивство 9-річної українки в Німеччині: стало відомо хто може бути причетним до злочину

Вбивство 9-річної українки в Німеччині: стало відомо хто може бути причетним до злочину -

Вбивство 9-річної українки в Німеччині: стало відомо хто може бути причетним до злочину - фото: bild.de

Події
13 червня 18:39

У Німеччині розшукують громадян України та Молдови, які можуть бути причетними до смерті 9-річної Валерії з Дніпропетровщини.

У справі про вбивство 9-річної української дівчинки Валерії в Німеччині шукають уродженця Молдови та 50-річного біженця з України, повідомили кореспонденти BILD із власних джерел.

Перший розшукуваний - уродженець Молдови на ім'я Андрій, у якого раніше були стосунки з 33-річною матір'ю Валерії. Чоловік нині мешкає у Празі, чеські слідчі поки не можуть його знайти. Зранку в день зникнення Валерії він писав її мамі й вимагав зідзвонитися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За інформацією BILD, Андрій був у Дебельні того дня - його зафіксували камери спостереження біля будинку його матері, а також відстеження мобільного.

Другий підозрюваний - 50-річний біженець з України, колишній моряк Геннадій. Він був сусідом родини дівчинки. Незадовго до загибелі дитина повідомляла, що її переслідував дорослий чоловік. Геннадій хотів зустрічатися з матір'ю Валерії, але та йому відмовила. Після цього він обіцяв "зруйнувати їй життя".

Один із підозрюваних - Геннадій, який живе по сусідству із сім'єю вбитої, заявив, що має залізне алібі. За його словами, усі останні дні був у Стамбулі, де робив нові зуби, пише Bild.

Геннадій показав виданню штампи у паспорті, чек, а також нові зуби. Він уже дав свідчення поліції Німеччини. Геннадій запевняє, що жодних погроз матері Валерії він не озвучував. Каже, з дівчинкою він мав "хороші стосунки", а її загибель ранить його.

Поліція не коментує, чи чоловіки підозрювані в убивстві, чи їх хочуть опитати як свідків.

Зазначимо, що у Німеччині біля будинку, де жила вбита дівчинка, місцеві жителі створили меморіал: туди приносять квіти й іграшки.

Журналіст Генрі Бернд розповідає, що містечко Дебельн зараз в жалобі, через смерть дитини там скасували свято міста.

- Це очевидно трагедія, яка тут відбулась. Сподівались довго, понад тиждень, що дівчинку знайдуть живою, - каже Бернд.

Нагадаємо, 3 червня 9-річна Валерія, жительку Павлограда Дніпропетровської області, не дійшла до школи. Востаннє її бачили близько 6:50 ранку. Вона вийшла з дому, аби піти на автобус до школи, але там її так і не бачили.

У школі не забили на сполох через її відсутність, тому мама дівчинки помітила зникнення доньки лише близько 18:30 того ж дня. Через те, що школа відразу не повідомила про відсутність Валерії, державна прокуратура розпочала розслідування проти школи.

11 червня у лісі поблизу міста Дебельн (Саксонія) знайшли тіло, яке належить зниклій українській дівчинці Валерії. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах