Стало відомо, що чекає на пілотів, які закінчили навчання на F-16

Стало відомо, що чекає на пілотів, які закінчили навчання на F-16 -

Стало відомо, що чекає на пілотів, які закінчили навчання на F-16 - фото: rbc.ua

Події
24 травня 15:42

У Повітряних силах розповіли, що чекає на українських пілотів, які вже закінчили навчання на F-16 в США.

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону повідомив, що українські пілоти, які закінчили навчання на винищувачах F-16 в Аризоні, поки не повертатимуться до України. Вони відправляться до Європи.

- Навчальний процес не завершується. Зараз пілоти повертаються в Європу і будуть готуватися далі для того, щоб у подальшому прибути в Україну і продовжити виконання своїх завдань, - сказав Євлаш.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Речник Повітряних сил додав, що процес навчання постійний і стосується не лише пілотів, але й інженерів. Після прибуття в Україну фахівці будуть ділитися досвідом з колегами.

За словами Євлаша, перші літаки F-16, які прибудуть в Україну, будуть виконувати завдання з патрулювання, а також будуть завдавати ударів по ворогу на лінії зіткнення.

Нагадаємо, що партнерами була створена авіаційна коаліція, мета якої - забезпечити Україну сучасними літаками. Україна отримає від союзників винищувачі F-16.

Крім того, партнери проводять навчання українських пілотів на F-16. Навчання проходить у багатьох країнах, зокрема у Румунії, Британії, Франції, США (штат Аризона).

Нещодавно американські військові повідомили, що перша група українських пілотів закінчила навчання на F-16 в Аризоні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах