США схвалили відправку винищувачів F-16 з Нідерландів та Данії в Україну

США схвалили відправку винищувачів в Україну -

США схвалили відправку винищувачів в Україну - фото: Itc.ua

Події
18 серпня 2023 18:12

Сполучені Штати схвалили відправку винищувачів F-16 до України для захисту від росіян.

Держсекретар США Ентоні Блінкен надіслав своїм данським і нідерландським колегам листи, де запевняє, що запити будуть схвалені, як тільки пілоти пройдуть підготовку, про це передає Reuters.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хьокстра привітав рішення Вашингтону. Він додав, що зараз питання буде обговорюватися з європейськими партнерами.

А вже цього місяця в Данії розпочалося навчання українських пілотів щодо керування цими винищувачами. "Результати" очікуються на початку 2024 року. Окрім цього має бути створений навчальний центр у Румунії.

Поки що невідома, яка кількість F-16 буде передана Данією та Нідерландами. Але наразі відомо про 28-40 F-16 в Нідерландах та близько 30 в Данії, які плануються до списання та заміни їх на сучасніші моделі F-35.

Проте не всі з них будуть замінені одразу, а в Нідерландах поки незрозуміла ситуація з 12 винищувачами, які законтрактувала приватна компанія Draken International з опціоном на ще 28 літаків.

Нагадуємо, раніше Vgorode інформував про те, що українська компанія SkyFall розробила понад 270 ударних дронів, які називаються "Вампир" та відправляє їх на фронт.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах