Шашлики на балконі багатоповерхівки: чи можна та яка альтернатива

Шашлики на балконі багатоповерхівки: чи можна та яка альтернатива

Шашлики на балконі багатоповерхівки: чи можна та яка альтернатива фото: gettyimages.com, Westend61

Події
22 квiтня 15:17

Під час війни багато закладів або закрилися або обмежений час роботи. Тож дехто з нас хоч раз та намагався влаштувати вдома пікнік.

Як повідомляє Vgorode Dnipro, найголовніше правило для установки мангала на балконі - приміщення обов'язково повинно бути не заскленим, інакше дуже великий ризик задимлення і навіть пожежі.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Слід зазначити, що продукти горіння в закритому балконі можуть спричинити
захворювання дихальних шляхів, отруєння чадним газом. А розпалювати вогонь,дрова, папір або рідину для розведення вогню НЕ МОЖНА!Тільки пресоване вугілля. Воно дає досить багато жару для того, щоб м'ясо як слід просмажилося, не іскрить і не дуже сильно горить.

Смажити шашлики на даху житлових будинків також не варто. Найчастіше дахове покриття з легко займистих руберойду або бітуму. Крім того, на даху часто встановлюють електронні антени та іншу апаратуру, які під впливом високих температур можуть плавитися.

За словами рятувальників, обладнання мангала законодавчо не заборонено і не є адміністративним правопорушенням, якщо не використовується відкритий вогонь. Однак, якщо мангал димить і розсипає іскри - це може стати підставою для виклику поліції і ДСНС. І за це Ви отримаєте штраф!

Альтернативою мангалу на балконі може стати електричний або газовий гриль. Він набагато безпечніший, м'ясо на ньому готується швидше і виходить не менш смачним.

Крім того, немає кіптяви і їдкого диму, а значить - продукти горіння не будуть осідати на стінах.Електричний домашній мангал дозволений до використання пожежними службами, оскільки пристрій працює без використання відкритого вогню.

А якщо вам не вистачає присмаку диму, то його можна отримати, використовуючи спеціальні соуси або рідини для маринування м'яса.

Раніше, ми писали, де можна відпочити у Дніпропетровській області. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах