Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії

Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії -

Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії - фото: dniprorada.gov.ua

Події
15 квiтня 17:01

Дніпро продовжує отримувати допомогу від міжнародних партнерів. Наше місто демонструє успішний приклад міжнародного муніципального співробітництва.

Цього разу надійшла чергова партія генераторів різної потужності для обʼєктів теплопостачання. Загалом – 16 приладів. Їх закупила та передала японська система міжнародного співробітництва (JICS) у рамах підписаної грантової угоди між урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA).

Співпраця міста з компанію триває ще з 2017 року. А після початку повномасштабного вторгнення Дніпро увійшов до переліку міст, яким Японія надає допомогу - як громадам, які є ключовими у відновленні України. На сьогодні це вже третя партія помочі від Японії, яку передають до КП "Теплоенерго" Дніпровської міської ради.

Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії -Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії - фото: dniprorada.gov.ua

- Першу партію у кількості 142 генераторів, а також екскаватор-навантажувач ми отримали наприкінці грудня 2023 року. Це були установки різної потужності - від 10 до 50 кВт, які дозволяють легко підлаштувати їх під різні об’єкти теплопостачання. Ще 6 генераторів потужністю 60 кВт та 4 прилади по 240 кВт отримали 17 січня цього року. Нині триває процес встановлення генераторів, отриманих у грудні та січні, адже треба обладнати спеціальний майданчик, також підготувати обладнання та інше, - розповів директор КП "Теплоенерго" Дніпровської міської ради Андрій Клименко.

Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії -Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії - фото: dniprorada.gov.ua

Цю партію із 16 генераторів також розподілять між обʼєктами теплопостачання КП "Теплоенерго". Вони мають потужність від 200 до 400 кВт.

- У цілому в рамах реалізації проєкту до кінця цього року ми очікуємо від Японії ще партії спецтехніки та електроустановок. Такої кількості обладнання вистачить для близько сотні об’єктів теплопостачання, а можливо й більше. Ця допомога дуже важлива для міста, адже з березня Росія поновила масовані обстріли енергетичної системи України, що вже призвело до масштабних пошкоджень. У таких умовах важливість альтернативних джерел виробництва електроенергії  важко переоцінити, - додав Андрій Клименко.

Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії -Дніпро отримав чергову партію генераторів від Японії - фото: dniprorada.gov.ua

Він подякував японським партнерам за те, що вони до нас дослухаються і надсилають саме те, що нам зараз потрібно - у ці важкі часи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах