В Україні підтримали проект Закону про мобілізацію засуджених

В Україні підтримали проект Закону про мобілізацію засуджених -

В Україні підтримали проект Закону про мобілізацію засуджених - фото: mobilizatsiya.novyny.live

Події
11 квiтня 17:29

Верховна Рада ухвалила проєкт закону про мобілізацію засуджених. Документ пропонує надавати можливість служити тим, хто увʼязнений за нетяжкими статтями.

Як повідомили у Верховній Раді України, законодавча ініціатива #11079-1 була підтримана 281 голосом народних депутатів.

Законопроєкт розроблено з метою визначення правових та організаційних засад залучення до військової служби громадян, яким призначено покарання за вчинення злочинів у вигляді обмеження волі або позбавлення волі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану до осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі, судом може бути застосоване умовно-дострокове звільнення для проходження ними військової служби за контрактом.

Умовно-дострокове звільнення для проходження військової служби за контрактом може бути застосовано судом, якщо засуджений виявив бажання проходити військову службу за контрактом та відповідає вимогам проходження військової служби за контрактом.

Таке умовно-дострокове звільнення не застосовується до осіб, які були засуджені за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, засуджені за скоєння умисного вбивства двох або більше осіб, або поєднане із зґвалтуванням або сексуальним насильством, а також не будуть звільняти осіб, які засуджені за згвалтування, сексуальне насильство, примушування до вступу в статевий зв'язок і подібні злочини.

Не будуть звільнятися особи, причетні до терористичних актів, фінансування тероризму, а також засуджені особи за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатацію транспортних засобів в стані алькогольного чи наркотичного сп’яніння, що призвело до ДТП із загибеллю іншої особи.

У новій статті 336-2 КК передбачать, що ухилення від проходження військової служби за контрактом особою, яку під час проведення мобілізації та дії воєнного стану звільнено умовно-достроково для проходження військової служби, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Очікується, що ухвалення законопроєкту забезпечить створення додаткових можливостей для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань, а також надасть додаткову мотивацію особам, засудженим за вчинення злочинів, до виправлення та виконання обов’язку з відсічі збройної агресії проти України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах