У Дніпропетровській області дитину вкусив заражений кліщ

У Дніпропетровській області дитину вкусив заражений кліщ -

У Дніпропетровській області дитину вкусив заражений кліщ - фото: vsn.ua

Події
10 квiтня 12:23

На Дніпропетровщині 5-річного хлопчика вкусив заражений бореліями кліщ.

Як повідомила лікар з Кривого Рогу Світлана Куніцина, в неї на прийомі був хлопчик 5 років. 30 березня він з батьками приїхав до родичів у село. В першу ж ніч дитина поскаржилася на біль в половині голови.

Наступного дня дитину оглянув дитячий ЛОР. Не можна сказати, що виявив колега Світлани, але він на 5 днів призначив антибіотик.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Вже 3 квітня мати виявила кліща на голові, який за розмірами був вже доволі "ситий". В той же день хлопчика повезли до дитячого хірурга, який видалив кліща і рекомендував обстежити його на наявність в його тілі збудника хвороби Лайма - борелії.

Аналіз було зроблено і виявилося, що цей кліщ був заражений саме бореліями. До Світлани на консультацію вони потрапили 6 квітня.

У Дніпропетровській області дитину вкусив заражений кліщ фото 1У Дніпропетровській області дитину вкусив заражений кліщ фото 1

Зазначимо, що профілактичне антибактеріальне лікування призначається в перші 72 години після укусу кліща. І тоді є 80% надії, що пацієнт не захворіє, якщо кліщ містить в собі борелії. В даному випадку кліщ виявився зараженим бореліями.

Якби дитина звернулась до пані Куніциної 6 квітня вперше, то на момент прийому пройшов майже тиждень, а ніяк не 3 доби. Призначати антибіотик вже не мало б ніякого сенсу. Тобто від цього кліща дитина практично 100% заразилася би і захворіла.

Але хлопчику пощастило, що його показали лікарю саме тоді, коли було треба, що цей лікар (хоч і з іншою причини) призначив дитині антибіотик, що препарат був саме такий, який треба в даному випадку, що курс лікування був правильний, а хірург, видалив кліща та спрямував батьків на обстеження кровососа, тож тепер у дитини є шанс не захворіти.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах