У Дніпрі запустили ще один сучасний реабілітаційний центр на базі медзакладу

У Дніпрі запустили ще один сучасний реабілітаційний центр на базі медзакладу

У Дніпрі запустили ще один сучасний реабілітаційний центр на базі медзакладу фото: adm.dp.gov.ua

Події
19 березня 17:50

У Дніпрі почав роботу ще один сучасний реабілітаційний центр, який оснащений всім необхідним для відновлення здоров'я пацієнтів.

Як повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, центр розрахований на 32 ліжка, де відновлюватимуть своє здоров'я як військові, так і цивільні.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

«Майже пів року роботи. І, зрештою, запустили потужний реабілітаційний центр. Він в одному з медзакладів Дніпра. Простір у 5 тис кв м. Із великими залами для занять. Зонами для індивідуальної роботи з пацієнтами. Комфортними палатами. Там військові та цивільні зможуть пройти свій шлях відновлення. Після важких поранень, травм, захворювань», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак.

У Дніпрі запустили ще один сучасний реабілітаційний центр на базі медзакладуУ Дніпрі запустили ще один сучасний реабілітаційний центр на базі медзакладу фото: adm.dp.gov.ua

У центрі працюватимуть чотири мультидисциплінарні команди. До них входять лікарі фізичної та реабілітаційної медицини. Ерготерапевти, логопеди, психологи й соціальні працівники.

У Дніпрі запустили ще один сучасний реабілітаційний центр на базі медзакладуУ Дніпрі запустили ще один сучасний реабілітаційний центр на базі медзакладу фото: adm.dp.gov.ua

Повертати до життя зможуть за допомогою тренажерів та обладнання.

На озброєнні медиків і сучасні тренажери та обладнання. Те, яке допоможе у відновленні рухів та координації, зміцненні м’язів. А ще – поверненні втрачених навичок.

«На нашій ергокухні наново вчимо людей обслуговувати себе у побуті. Для цього є звичайний та спеціальний посуд. Тарілки, ложки, каструлі. Ось, наприклад, дощечка. На ній кріплення. За допомогою них пацієнт, в якого не функціонує рука, може зафіксувати продукт, що необхідно нарізати, – пояснила ерготерапевтка Анна. – Маємо і бізіборд для розробки дрібної моторики та апарат Pablo».

Втілили проєкт коштом обласного бюджету та благодійників.

Щороку тут зможе проходити реабілітацію більше тисячі людей.

Раніше, ми писали про те, що у Дніпрі використовують новий метод відновлення захисників. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах