У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту

У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту -

У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту - фото: dniprorada.gov.ua

Події
18 березня 10:31

Збирати, продавати або купувати першоцвіти, занесені до Червоної книги, - заборонено законодавством. Торгівля такими квітами є порушенням законів про охорону навколишнього середовища.

Представники департаменту екологічної політики та КП "Дніпровські активи" нагадали дніпрянам про заборону. Проінспектували одразу два місця вуличної торгівлі: вул. Незалежності та просп. О. Поля.

У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту -У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту - фото: dniprorada.gov.ua

- Тут часто продавали ці червонокнижні рослини. Але цього весняного сезону - приємно здивовані: дніпряни послухаються до наших нагадувань про заборону продажів першоцвітів. Ніхто не продавав їх, - розповів начальник управління охорони навколишнього середовища - заступник директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту -У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту - фото: dniprorada.gov.ua

Одна вирвана квітка проліска - це вкрадене життя у 45 паростків, які вона могла би дати у майбутньому.

- Першоцвіти належать до рідкісних і зникомих видів рослин, більшість із яких - проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо - занесені до Червоної книги України. Збирання та викопування цибулин цих рослин дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння, - нагадав Ярослав Крисько.

За торгівлю цими квітами передбачений штраф: від 510 до 1 700 грн - за незаконне придбання, збут і розповсюдження об'єктів рослинного світу, від 1 700 грн до 3 655 грн - за рослини, занесені до Червоної книги України й зібрані на заповідних територіях. До того ж йде конфіскація (згідно із ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту -У Дніпрі нагадали про заборону на продаж першоцвіту - фото: dniprorada.gov.ua

- Зі свого боку, ми не видаємо дозволи на продаж таких квітів у Дніпрі. Якщо наші співробітники виявляють незаконний продаж, ми виписуємо протокол. За рішенням комісії при виконкомі міськради уже складається сума штрафу. Отже, вкотре закликаємо громадян не купувати первоцвіти та негайно сповіщати про факти нелегальної торгівлі правоохоронні органи та органи місцевого самоврядування, - підсумувала Наталія Пивоварова, головна спеціалістка юридичного відділу КП "Дніпровські активи" Дніпровської міської ради.

Так, повідомити можна КП "Дніпровські активи", за номером: +38 067 418 27 07 чи зателефонувати на Єдину гарячу лінію Дніпра: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах