В Раді підтримали законопроєкт про додаткові пільги для військових

В Раді підтримали законопроєкт про додаткові пільги для військових -

В Раді підтримали законопроєкт про додаткові пільги для військових - фото: sud.ua

Події
23 лютого 18:20

Верховна Рада України підтримала законопроєкт, який передбачає додаткові пільги для військовослужбовців.

Як повідомили в Міноборони, за законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист" за основу зі скороченням строку підготовки проголосував 271 народний депутат. Проєкт закону розробляла депутатська група спільно з представниками Міністерства оборони України.

- Законопроєкт, який сьогодні проголосовано, вкрай важливий для війська. В ньому закладено дуже багато норм, що стосуються і соціального забезпечення, і питань забезпечення гендерної рівності, і охорони здоров’я. Дякую народним депутатам за оперативний розгляд документа та сподіваюсь на якнайскоріше його прийняття в цілому, - наголосила заступниця Міністра оборони України з питань соціального розвитку Наталія Калмикова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Норми законопроєкту передбачають низку пільг для військовослужбовців та розв'язують проблемні питання соціальної сфери у війську, зокрема:

  • надається можливість отримання одноразової відпустки при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення у повному розмірі;
  • встановлюється можливість для поранених військовослужбовців на підставі рішення ВЛК перебувати на лікуванні за кордоном понад чотири місяці за такої потреби;
  • встановлюються норми, що стосуються недопущення порушень, пов’язаних з дискримінацією за ознакою статі чи сексуальними домаганнями;
  • вирішується питання забезпечення кадрами у капеланській службі, надаючи дозвіл брати цивільних на посади військових капеланів.

Норми законопроєкту також запроваджують нові повноваження для державних органів з питань гуманітарної допомоги щодо обов’язкової перевірки якості гуманітарної допомоги – зокрема тієї, яка надається для Сил оборони – та встановлення відповідальності за невиконання заходів офіційного контролю щодо якості товарів (предметів) гуманітарної допомоги.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах