Евакуація лікарні і закриття шкіл: все про наслідки атаки на Дніпро в ніч на 13 лютого

Евакуація лікарні і закриття шкіл: все про наслідки атаки на Дніпро в ніч на 13 лютого -

Евакуація лікарні і закриття шкіл: все про наслідки атаки на Дніпро в ніч на 13 лютого - фото: slovoidilo.ua

Події
13 лютого 17:44

У ніч на 13 лютого російські військові атакували Дніпропетровщину безпілотниками. Є влучання по енергетичних та інфраструктурних об'єктах у Дніпрі.

Як зазначила заступниця директора департамента охорони здоров'я населення міськради Дніпра Олександра Бодня, у лікарні на житломасиві Придніпровській перебувало 105 пацієнтів. Нині виписано на амбулаторне лікування та переведено до інших медустанов понад 70 людей.

- Наразі ми переводимо наших пацієнтів, хтось йде амбулаторно лікуватися додому, під контролем наших медиків. Хтось їде до інших лікарень. На сьогодні вже більше 70 людей ми перевели або виписали під нагляд медиків і також інші пацієнти будуть переведені до інших лікарень до кінця сьогоднішнього дня. По цифрам - 33 людини перевели до інших лікарень, 39 людей виписано амбулаторно, - зазначила Олександра Бодня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також у Дніпрі зачиняють школи. Адже через пошкодження, енергосистема може не витримати навантаження від опалення.

Заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Світлана Клявченко зазначила, що на дистанцію форму навчання перевели учнів п'яти шкіл міста та одного садочка.

- Це близько трьох тисяч дітей зараз навчаються саме дистанційно. Освітній процес буде відновлений у змішаному режимі, коли буде відновлене теплопостачання і тоді діти зможуть прийти і сісти за парти безпосередньо закладів освіти, - повідомила вона.

А за словами директора департаменту житлового господарства Сергія Файфера, у Дніпрі без опалення наразі 224 багатоповерхівки, які обслуговують комунальні підприємства міста. Без водопостачання – 150 будинків.

- Там де відсутня вода, там 10 колонок працює. Також додатково розгорнуто два пункта видачі води. Мешканці зможуть набрати, - зазначив він.

Також за словами Сергія Файфера, на даний час воду із систем зливати не будуть. Проте, якщо температура буде критична, то все ж таки почнуть зливати будинки.

- На вихідні очікується мінус, якщо реалії покажуть, що у нас немає можливості відновити теплопостачання, то треба буде будинкам, що мають верхню розводку, спустити воду до рівня квартир. Ми рекомендуємо за ці день-два, перевірити технічну можливість спуску системи, щоб у випадку надзвичайної ситуації оперативно відреагувати, - розповів начальник організаційного відділу з питань самоорганізації населення Владислав Макарець.

Він зазначив, що без теплопостачання та води нині 100 будинків ОСББ та ЖБК, а також орієнтовно 50 будинків приватних управителів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах