Будівництво метро у Дніпрі: чи відновить роботи компанія Limak

Будівництво метро у Дніпрі: чи відновить роботи компанія Limak

Будівництво метро у Дніпрі: чи відновить роботи компанія Limak фото: metro.dp.ua

Події
29 сiчня 16:48

Дніпро має намір звернутися до посольства Туреччини та інших міжнародних бізнес-спільнот через те, що компанія Limak, яка займалася будівництвом метрополітену не завершила роботи та покинула територію.

Як повідомляє міський голова Дніпра Борис Філатов, у перші дні повномасштабного вторгнення РФ турецька компанія Limak, що мала завершити добудову метрополітену, покинула майданчики, забравши персонал, техніку та документи.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Усі порушення зафіксувала міжнародна польська компанія ILF, яка технічно наглядає за будівництвом підземки у місті.

Водночас, місто шукає альтернативні способи вирішення проблеми та закінчення будівництва, коли з'явиться така можливість.

Історія будівництва Дніпровського метрополітену:

  • Будівництво Дніпровського метрополітену розпочали у 1981 році. Відкриття було заплановане на 1991 рік, але відбулося 29 грудня 1995-го. Тоді відкрили одну лінію – Центрально-Заводську, на якій побудовано шість станцій та довжина якої становила 7,8 кілометра.
  • У 2016 році вирішили збільшити протяжність метро та добудувати три станції у центрі міста. У липні 2016 року турецька компанія Limak перемогла у міжнародному тендері на будівництво метро в Дніпрі, винайнявши як субпідрядників "Днепрометробуд" і «Київметробуд». За виконанням робіт по проєкту слідкувала польська компанія ILF Consulting Engineers з представництвом в Дніпрі.
  • Європейський банк реконструкції та розвитку надав кредит на будівельні роботи у розмірі 304 млн євро. Ці гроші місто отримувало частинами у вигляді субвенцій з держбюджету.
  • Після закінчення будівництва у 2021 році довжина метро мала збільшитися з 7,8 до 11,1 км.
    У 2017 році метро планували побудувати до 2021 року. Заступник міського голови Михайло Лисенко на своїй сторінці в Instagram повідомляв, що нові станції будуть відкриті у березні 2023 року.

Раніше, ми писали про те, що Кабмін планує виділити більше 500 мільйонів гривень на будівництво метро у Дніпрі. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах