Українські військові вперше в бойових умовах застосували систему ППО проекту FrankenSAM

Українські військові вперше в бойових умовах застосували систему ППО проекту FrankenSAM -

Українські військові вперше в бойових умовах застосували систему ППО проекту FrankenSAM - фото: mil.in.ua

Події
18 сiчня 15:12

В ніч на 17 січня військові вперше в бойових умовах застосували систему ППО проекту FrankenSAM. Вона збила Shahed з відстані 9 кілометрів.

Голова Мінстратегпрому Олександр Камишін на брифінгу в Давосі заявив, що це перше використання такої системи. Він додав, що всі системи ППО FrankenSAM уже розгорнуті "на полі битві".

Проєкт FrankenSAM - це гібридні системи ППО, якими спільно займаються Пентагон, Міноборони України та Мінстратегпром. Фактично це три зенітні-ракетні комплекси: радянський ЗРК "Бук" з американськими ракетами RIM-7 Sea Sparrow, ракети "повітря - повітря" AIM-9M у поєднанні з радянськими РЛС і ЗРК на базі українських старих систем з елементами й ракетами від Patriot.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Офіційний представник Пентагону казав, що випробування цієї системи в жовтні 2023 року були успішними. Зазначається, що варіанти гібридних систем ППО пройшли випробування на військових базах у США та мали бути доставлені до України восени. У грудні США та Україна підписали декларацію про спільне виробництво зброї.

За підсумками минулого року Олександр Камишін повідомив, що в Україні зросло виробництво мінометних пострілів Мінстратегпром: Україна виробляє у 42 рази більше мінометних пострілів і майже втричі - артснарядів у 42 рази, а артилерійських снарядів - майже у три рази. Також в Україні серійно виробляють аналоги дронів Shahed-131 і Shahed-136.

Наразі оборонна промисловість України налічує 300 тисяч людей, 500 компаній, з яких майже 400 приватні. У 2023 році 1,5% з 4,9% приросту ВВП України забезпечила оборонка.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах