Верховна Рада України повертає законопроєкт про мобілізацію в Кабмін

Верховна Рада повертає законопроєкт про мобілізацію в Кабмін -

Верховна Рада повертає законопроєкт про мобілізацію в Кабмін - фото: varta1.com.ua

Події
11 сiчня 15:50

Сьогодні, 11 січня, відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, щодо законопроекту №10378 про мобілізацію.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що законопроєкт про мобілізацію Рада повертає суб'єкту законодавчої ініціативи - Кабінету Міністрів України.

- Відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, яке вчора анонсував. Були присутні головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів. Головне питання - законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. За результатами наради законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції, напрацьовані на комітеті та в робочих групах", - написав Арахамія.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Голова фракції нагадав, що парламентський комітет із питань національної безпеки, оборони та розвідки обговорював законопроєкт у закритому режимі з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з інформацією, яка містить державну таємницю.

- Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню, - розповів голова фракції "Слуга народу".

Він також наголосив, що всі політичні сили розуміють і підтримують необхідність мобілізації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах