У Дніпропетровській області діяли чотири колаборанти, які підтримували РФ

У Дніпропетровській області діяли чотири колаборанти, які підтримували РФ -

У Дніпропетровській області діяли чотири колаборанти, які підтримували РФ - фото: ssu.gov.ua

Події
11 сiчня 14:38

Служба безпеки викрила у Дніпропетровській області ще чотирьох ворожих агітаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України.

Як повідомили в СБУ, на Дніпропетровщині викрито ще чотирьох пропагандистів. Один із них - мешканець Павлоградського району. Зловмисник публікував у "Одноклассниках" власні дописи на підтримку загарбників, у тому числі героїзував найманців з російської приватної військової компанії "Вагнер".

Іншим фігурантом виявився підприємець із Дніпра. Задокументовано, що поблизу одного з міських парків він привселюдно закликав людей допомагати рашистам у війні проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ще один мешканець з Кривого Рогу активно репостив ворожу пропаганду з прокремлівських Телеграм-каналів, які підконтрольні спецслужбам РФ.

В Днепропетровской области действовали четыре коллаборанта, поддерживавших РФ - фотоВ Днепропетровской области действовали четыре коллаборанта, поддерживавших РФ - фото

Крім того, на інформаційно-підривній діяльності викрито співробітницю одного з медзакладів Павлограда.

У телефонних розмовах зі своїми родичами з Росії вона виправдовувала тимчасову окупацію частини території України.

В Днепропетровской области действовали четыре коллаборанта, поддерживавших РФ - фотоВ Днепропетровской области действовали четыре коллаборанта, поддерживавших РФ - фото

Під час обшуків за місцями проживання всіх чотирьох фігурантів вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Наразі прихильникам рашизму повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • стаття 111-1 (колабораційна діяльність);
  • стаття 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах