З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька

З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька -

З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька - фото: facebook.com/fajnemistodnipro

Події
09 сiчня 10:59

Стало відомо, що Віту Ганнич, яку в Дніпрі чекала донька звільнили з полону 5 травня 2023 року. Віта має кісту мозку, але в полоні не отримувала необхідних медикаментів, через що у неї регулярно ставалися напади епілепсії.

Аліна Капацина разом із мамою та її батьками жила у селищі Володимирівка Донецької області. Вже на початку березня селище почали обстрілювати, тож рідні Аліни зробили все, щоби дівчину вивезли з Володимирівки. 11 березня Аліна попрощалася з сім’єю і поїхала до Дніпра, а 13 березня селище вже було окуповане російськими військами, - пише "Наше місто".

Наступного місяця там проводили процедуру фільтрації: за словами бабусі Аліни, російські військові приходили до будинків, забирали кількох людей і кудись відводили, а через два-три дні повертали назад. До будинку, де жила родина Аліни, прийшли 9 квітня.

З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька -З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька - фото: facebook.com/fajnemistodnipro

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Мені зателефонувала бабуся, сказала, що забрали маму. Прийшли військові, троє співробітників, з автоматами, вони не представилися, не показали посвідчення особи, хто вони - прокуратура, МВС, поліція, вони військові чи хтось. Просто прийшли до нас додому, сказали: "Ганнич Віта мешкає тут?". Бабуся сказала, так. Вони сказали пройти з ними, взяти із собою мобільний телефон. Ми тоді подумали, що її перевірять та відпустять, - розповідала про викрадення матері її донька Аліна Капацина.

Віту Ганнич забрали росіяни з будинку в окупованій Володимирівці (Волноваський район Донецької області). Сталося це за доносом сусідів - вони "поскаржилися", що пані Віта підтримує Україну.

З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька -З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька - фото: facebook.com/fajnemistodnipro

З 9 квітня 2022 року жінка перебувала у колонії в Оленівці. Віта має кісту мозку, але в полоні не отримувала необхідних медикаментів, через що у неї регулярно ставалися напади епілепсії. Її стан трохи полегшували лікарі з Маріуполя, які перебували з Вітою в одній камері. Але без медикаментів її стан було важко стабілізувати.

У вересні Аліна знайшла свою маму в сюжеті ТАСС про референдуми на окупованих територіях.

З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька -З полону звільнили цивільну, на яку у Дніпрі чекала донька - фото: nashemisto.dp.ua

- Коли російське телебачення виклало, як полонених ведуть "добровільно" на референдум, я впізнала там маму. Маму в мене забрали в шльопанцях і в шкарпетках. І я її побачила на відео в тому ж одязі, в шльопанцях, шкарпетках, у спортивному костюмі та куртці. я розуміла, що завдяки операторам, які знімали у колонії, мама передала нам вісточку, що з нею все нормально і найголовніше - вона жива. І як не дивно вона посміхалась, та ця посмішка дала нашій родині поштовх боротися за неї далі і в ніякому разі не зупинятися, - розповіла Аліна Капацина.

Віту Ганнич звільнили з полону 5 травня 2023 року. Днями ж її ім'я з'явилося у списках тих, кого повернули в Україну.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах