У Криму знищили великий десантний корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту РФ

У Криму знищили великий десантний корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту РФ -

У Криму знищили великий десантний корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту РФ - фото: t.me/chp_crimea

Події
26 грудня 2023 15:38

В ніч на 26 грудня у Феодосії було знищено великий десантний корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту РФ. Внаслідок вибухів є поранені, загинула людина.

Внаслідок ворожої атаки у Феодосії загинула одна людина, двоє поранені. Пошкодження отримали шість будівель - переважно вибиті вікна. Шестеро людей евакуйовано до пунктів тимчасового розміщення, решта мешканців розмістилася у рідних та знайомих. Транспортна інфраструктура працює у штатному режимі, обмежень щодо пасажирських перевезень немає, - повідомив окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов.

Як повідомляють місцеві канали, внаслідок атаки ЗСУ на порт в районі Феодосії, постраждав Залізничний вокзал. Зокрема, вибуховою хвилею вибило вікна, обсипалась штукатурка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Потяги з Феодосії до Джанкою тимчасово відправлятимуться зі станції "Айвазовська".

У будинках, що знаходяться поблизу порту, повибивало вікна та скляні двері. Комунальники прибирають шибки з вулиць.

У Криму знищили великий десантний корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту РФ -У Криму знищили великий десантний корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту РФ - фото: t.me/chp_crimea

Також у Феодосії тимчасово перекрито рух транспорту вулицями Десантників та Красноармійською.

Понад 350 людей евакуйовано з найближчих до порту будинків у Феодосії. Вони були розміщені у двох пунктах тимчасового розміщення, організованих у місцевих школах, повідомляють окупанти.

П'ятеро людей постраждали внаслідок нічної атаки на Феодосію, повідомив РІА "Новости Крым" так званий заступник начальника МНС Криму Ігор Скуртул.

- На даний момент усі основні пожежі локалізовані та ліквідовані. Всього було задіяно з моменту виклику 250 осіб особового складу та 50 одиниць техніки, - сказав він.

У Повітряних силах Збройних сил України заперечили заяву Міноборони Росії про нібито знищення двох українських літаків Су-24 під час атаки на Феодосію в окупованому Криму, внаслідок якої був уражений російський великий десантний корабель «Новочеркаськ", - заявив ефірі Радіо Свобода речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Щодо того, чи міг уражений російський корабель використовуватися для перевезення зброї, речник командування Повітряних сил зазначив, що "вибух зумовлений не просто підривом чогось незначного".

- Це детонація боєприпасів, великий десантний корабель використовується для перевезення як техніки й озброєння, так і для особового складу. Він тому і називається десантний, щоби навантажити свої відсіки і переміститися швидше від одного берега на другий. Цей корабель міг використовуватися для перевезення вантажів до портів окупованих територій, зокрема на Запорізькому напрямку, також міг перевозити у Феодосію чи інші порти боєприпаси, зокрема і "Шахеди". Ворог атакує постійно "Шахедами", і знищення великої партії, будемо сподіватися, що це велика партія, може дати нам певний карт-бланш, як то кажуть, – сказав він.

Щодо того, наскільки складна і небезпечна така операція для Повітряних сил, Юрій Ігнат зауважив, що в російських сил "є дуже серйозне ППО".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах