Отримай відповідь: що робити якщо побачили людину, яка лежить на дорозі

Отримай відповідь: що робити якщо побачили людину, яка лежить на дорозі -

Отримай відповідь: що робити якщо побачили людину, яка лежить на дорозі - фото: facebook.com/il.consul.israel

Події
11 грудня 2023 14:15

У Дніпрі трапляються випадки, коли просто посеред дороги лежить людина. Зазвичай вона перебуває у стані алкогольного сп'яніня, проте іноді може виявитися, що насправді людині погано і їй потрібна допомога.

Днями у Дніпрі стався подібний випадок, місцеві мешканці повідомили, що у дворі будинку, у калюжі, лежить чоловік і не дихає. Він вийшов на вулицю викинути сміття і "захрипів", - повідомив медик Віктор Пальчинський.

Прибувши на місце, лікарі знайшли чоловіка без ознак життя. Під час реанімаційних дій за допомогою дефібрилятора, набору для інтубації та апарату ШВЛ їм вдалося відновити сердечний ритм у пацієнта. Після цього його доставили до лікарні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Vgorode з'ясував, що потрібно робити у таких ситуаціях й куди можна звернутися по допомогу.

  • Якщо ви зустріли людину у стані сильного алкогольного сп'яніння, яка ображає людську гідність та громадську моральність, то ви можете зателефонувати та повідомити про це у поліцію.
  • Якщо людина себе поводить адекватно, запитайте номер телефона родичів, у разі позитивного результату треба зателефонувати їм та повідомити про ситуацію.
  • У іншому разі, якщо людина взагалі не може говорити і ніяк не реагує на ваші слова, відразу звертайтеся за номером 103. Тому що може бути сильне алкогольне отруєння. А у зимовий період людина взагалі може замерзнути на вулиці. 

Не ігноруйте людину, яка лежить на дорозі. Можливо, вона втратила свідомість. Можливо, перебрала з алкоголем. Але завжди треба залишатись людьми і допомагати в будь-якому випадку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах