Росіяни за гроші фонду Путіна знімають пропагандистський серіал про Запорізьку АЕС

Росіяни за гроші фонду Путіна знімають пропагандистський серіал про Запорізьку АЕС.

Росіяни за гроші фонду Путіна знімають пропагандистський серіал про Запорізьку АЕС. Ілюстративне фото: armyinform.com.ua

Події
05 грудня 2023 11:21

Росіяни розпочали зйомки детективного серіалу про тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію, за гроші із фонду президента РФ - Володимира Путіна.

Грант на знімання виграло російське ТОВ "Артмастерс Продакшн" у фонда Путіна "Президентський фонд культурних ініціатив". Інформація про переможця конкурсу грантів розміщена на сайті фонду, повідомляє представниця Інституту масової інформації (ІМІ) у Запорізькій області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Планують зняти чотирисерійний детектив під назвою "Мирний атом". Головним героєм стане "молодий інженер", який приїхав "рятувати" Запорізьку АЕС в окупованому російськими військами Енергодарі. За сюжетом інженер-атомник стикається з "підступністю диверсантів, обстрілами територій, протистоїть життєвим труднощам та перемагає".

Серіал планують демонструвати в ефірах федеральних телеканалів, показувати та обговорювати в містах, пов’язаних з атомною енергетикою, освітніх закладах Росатому, у школах, а також на окупованих територіях.

Зйомки мають завершитися в червні 2024 року. Планують витратити майже мільйон доларів, з яких майже 560 тисяч доларів виділяє фонд Путіна.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах